Logo deteylinger.nl
Hardlopers starten op de Bisschopslaan, tijdens Lopen tegen Kanker omgedoopt tot Gerard Kuiperslaan. | Foto: fbps/Peter Schipper
Hardlopers starten op de Bisschopslaan, tijdens Lopen tegen Kanker omgedoopt tot Gerard Kuiperslaan. | Foto: fbps/Peter Schipper
Warmond

Lopen tegen Kanker brengt 23.000 euro op

• 'Het warme gevoel blijft'

Warmond ♦ Ruim 23.000 euro werd er opgehaald afgelopen zondag tijdens 'Lopen tegen Kanker'. Het ingezamelde geld werd dezelfde dag nog uitgereikt aan verschillende goede doelen. Stichting Haarwensen was het hoofddoel, zij ontvingen 10.000 euro.

Door Esther Luijk

De ruim 900 wandelaars konden kiezen tussen verschillende loopafstanden. Zo kwam tijdens de gezinsloop van twee kilometer de hele familie in beweging. Andere deelnemers vonden de uitdaging in vijf of tien kilometer hardlopen. Het inschrijfgeld van de afstanden was bestemd voor de goede doelen. Alle tochten vertrokken ook dit jaar weer van de Bisschopslaan, die voor de gelegenheid was omgedoopt tot de Gerard Kuiperslaan. Kuipers was jarenlang een toegewijde vrijwilliger bij het evenement. Hij overleed drie jaar plotseling aan kanker.

De wandeltocht van tien kilometer was dit jaar extra speciaal, zegt Joachim van Diest, organisator en voorzitter van Stichting 'Lopen tegen Kanker': "De wandelaars komen op plekken waar je normaal niet mag of kan komen. Zo gaan ze dwars over landgoed Oostergeest heen en zijn er voor de gelegenheid tijdelijke bruggen aangelegd. Een hek die al dertig jaar niet open is geweest, is speciaal voor ons opengemaakt. Dat is toch bijzonder!"

De sponsorloop werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Van Diest: "In 2007 waren er binnen onze familie ineens drie sterfgevallen door kanker, vlak achter elkaar. Corina, mijn vrouw, stelde toen voor om een sponsorloop te organiseren om geld op te halen, en zo is het begonnen. Nu, jaren later, doen we het nog steeds en zijn we het grootste loopevenement van de Bollenstreek. Dat hadden we eigenlijk nooit durven hopen."

Evelien Meeuwissen en Patricia van der Meer waagden zich aan de tien kilometer lange wandeltocht. Zij doen voor de tweede keer mee. Meeuwissen: "Ik heb mijn vader en vriendin verloren aan kanker en vorig jaar was de sponsorloop precies op mijn vaders verjaardag. Dat vond ik best wel speciaal en daarom deed ik samen met Patricia mee. Dat is zo goed bevallen dat we dit jaar weer meedoen!" Van der Meer: "Je ziet wel dat het evenement steeds professioneler en groter wordt, maar het warme gevoel dat het evenement uitstraalt blijf je wel houden. Iedereen weet nog steeds waar het om draait, het blijft bij de mensen. Dat is wel mooi om te zien." De looptijd van vorig jaar verbeteren, is niet het doel van het duo. "Vorig jaar waren we zo aan het kletsen dat we ineens helemaal verkeerd liepen en iedereen kwijt waren. Ons doel is dit jaar om maar gewoon goed te lopen!"

Meer berichten