Afbeelding

Voorstel voor negen vuurwerkvrije zones

Algemeen

Teylingen n Het college van B en W heeft negen locaties aangewezen waar een verbod moet komen om tijdens Oud en Nieuw vuurwerk af te steken. Met name rond zorgcomplexen en kinderboerderijen blijft het waarschijnlijk stil tussen 31 december en 1 januari.

De gemeenteraad stemde in maart in met een voorstel van D66 voor een onderzoek naar vuurwerkvrije zones. De partij had twee jaar eerder ook al opgeroepen tot het instellen van een afsteekverbod op sommige locaties. Toen haalde het voorstel het niet. In juli riep de gemeente inwoners op om hun mening te geven over waar de mogelijke zones ingesteld moeten worden.

Rustig bij kinderboerderij

In het aanwijzingsbesluit zijn nu negen locaties aangewezen als vuurwerkvrije zone. Hier is het verboden om ook tijdens de legale afsteektijden - van 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari 2.00 uur- het kruit te laten knallen. In het besluit gaat het om Park Rusthoff en het achterterrein van Bernardus en de Zuiderstraat 1 t/m 19 in Sassenheim. In Voorhout mag bij zorgcomplex Bolero, Het Rozenpad en kinderboerderij de Klaprooshof in een straal van 50 meter geen vuurwerk afgestoken worden. Het is ook verboden in een straal van 70 meter om Park Overbosch.

In Warmond zijn zorgcomplex Marienhaven en kinderboerderij De Kloosterwei opgenomen in het besluit. Ook voor recreatie-eiland Koudenhoorn wil B en W een verbod.

Teylingen is niet de eerste gemeente in de Duin- en Bollenstreek die een vuurwerkvrije zone instelt. In Noordwijk werden vorig jaar al van dat soort zones ingesteld.

Bezwaar

Tot en met 16 november kunnen belanghebbende hun zienswijze over het voornemen schriftelijk indienen of mondeling naar voren brengen. Het aanwijzingsbesluit ligt tot en met 16 november ter inzage bij de receptie van gemeentekantoor in Sassenheim.

Uit de krant