Afbeelding

Verbouwing voor polikliniek

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ In Sassembourg wordt volop verbouwd voor Alrijne Ziekenhuis. Wegens groot animo onder de specialisten van Alrijne, bleek de eerder bestemde ruimte in het woonservicecentrum te klein en moest verder worden gezocht. Samen met verhuurder Vooruitgang zijn diverse opties bekeken. Alrijne Ziekenhuis krijgt nu een ruim onderkomen op de begane grond. In januari starten de meeste specialisten in de locatie aan de Jan van Brabantweg.

Op dit moment zijn de contouren van de ruimtes al zichtbaar: de tussenmuren zijn geplaatst en verschillende spreekkamers worden gecreëerd. Voorzitter raad van bestuur Ron Treffers: "Alrijne Ziekenhuis heeft twee doelstellingen voor locatie Sassembourg: poliklinische zorg aanbieden dichtbij huis en samenwerking met de lokale huisartsen en eerstelijns aanbieders om nieuwe vormen van zorg te bieden. Een van de eerste stappen in het verbouwproces is het doorbreken van de muur tussen gevestigde huisartsenpraktijk en de ruimte van Alrijne. Zo ontstaat een gedeelde wachtkamer voor de huisarts en het ziekenhuis."

Poliklinische zorg

In SassemBourg kunnen patiënten volgend jaar terecht voor diverse poliklinische zorg, zoals cardiologie, dermatologie, KNO, radiologie, urologie, wondzorg en ouderengeneeskunde. De eerste specialisten starten al eind januari. In de loop van de maanden worden de spreekuren uitgebreid. Samen met de aanwezige zorgaanbieders wil Alrijne ook nieuwe vormen van zorg ontwikkelen. Te denken valt bijvoorbeeld aan meekijkconsulten van specialisten en huisartsen samen of samenwerking tussen een wondarts en wijkverpleegkundigen.

Uit de krant