Afbeelding

Overwinning bezorgt handbalsters periodetitel

Algemeen Sport

Voorhout n Het was een in rouw gedompeld weekend voor Foreholte. Vrijdag 14 oktober kwam het bericht dat Kees Zwetsloot, groot vrijwilliger bij de Voorhoutse club, zeer plotseling was overleden tijdens zijn vakantie in Spanje. Iedereen was aangeslagen door de situatie en als eerbetoon aan Zwetsloot werd er tijdens de minuut stilte 'zijn HV Foreholte sjaal' getoond door de supporters.

Wellicht mede door deze emotionele situatie kwam Foreholte erg zwak uit de startblokken. De verdediging -normaal het sterkste wapen- was zaterdag een te nemen vesting. De Voorhoutsen stapten te laat uit op de goede afstandsschoten van onder andere de rechter opbouwster en de diverse passeerbewegingen van een aantal speelsters van BEVO waren geregeld goed voor succes. Niettemin ging de strijd gelijk op, want er kon niet gezegd worden, dat Foreholte het te makkelijk opnam. Na 20 minuten was het 9-9. Hierna bleef het tempo hoog aan beide kanten en de Voorhoutsen hadden nog niet zoveel tegenstand gehad in deze competitie. Ook met de rust was de stand gelijk 14-14. In de tweede helft weer hetzelfde beeld. De doelpunten vielen om en om. Halverwege nam BEVO een time out bij de stand 21-21. Hierna kwam Foreholte het beste voor de dag. Mede door een bredere selectie konden de Voorhoutsen door het uitvoeren van enkele breaks afstand nemen. Via 25-21 werd het 27-22 en de eindstand werd 30-22 enigszins geflatteerd, maar geenszins onverdiend. De eerste periodetitel is binnen. Op donderdag 20 oktober wordt de wedstrijd tegen ZAP in Breezand gespeeld om 19.00 uur. Op zondag 23 oktober spelen de dames in Kwintsheul tegen Quintus 2 om 13.30 uur

De doelpunten werden gemaakt door: Wendy Smits (8), Ramona Vink (7), Dana Vincenten (5), Kim Schuurbiers (3), Melanie Zwaan, Marisha vd Geest en Saskia Kolster (allen 2) en Britt van Leijden (1).

Uit de krant