Afbeelding

Bijzonder bezoek aan Poolse stad Lodz

Algemeen Voorhout

Voorhout ♦ Leerlingen Finn, Fabian, Felicia, Emma en de juffen Jacomijn, Marieke en Els, van basisschool De Regenboog uit Voorhout bezochten Polen in het kader van het Erasmus+ project. Dit project gaat over gelijke rechten voor iedereen. Samen met leerlingen en leerkrachten uit Italië, Spanje, Slowakije en Turkije bezochten ze in Lodz de Szkola Podstawowa nr 190. van de Poolse partner.

De leerlingen kregen een warm welkom met liedjes en dansjes waar onder andere opa's en oma's de macarena met hun kleinkinderen dansten. Ook droegen de Poolse leerlingen gelijkheid uit tussen verschillend religies met een lied.

De Poolse zangeres Monica Kuszynska, deelneemster van het Eurovisie Songfestival in 2015, hield een ontroerende toespraak over haar carrière als zangeres in een rolstoel. Verder zijn de klassen bezocht en hebben de leerkrachten lessen binnen het thema Equality gegeven aan de leerlingen van de school.

De voormalige industriestad Lodz was het bekijken waard net als de hoofdstad Warschau. Daarnaast hebben de internationale gasten ook een kijkje mogen nemen in een school voor blinde en slechtziende kinderen.

Eerder maakten leerlingen van de Regenboog al kennis met onder andere het schoolsysteem, de cultuur en de gastvrijheid in Slowakije en Spanje voor het Erasmus+ project.

Uit de krant