Afbeelding

Gelegenheidsteam VCS ronde verder in beker

Algemeen Sport

Sassenheim ♦ Het is druk in het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim. Twaalf speelsters, twee trainingsleden en drie jeugdspelers die regelmatig meetrainen. Om meer speeltijd te creëren besloot VCS dit seizoen twee teams in de hoogste regionale bekercompetitie in te schrijven. Hierdoor ontstond er een gelegenheidsteam, dat afgelopen donderdag de eerste bekerronde speelde tegen Inter Rijswijk dames 2.

Inter Rijswijk beschikte over een arsenaal aan jonge, talentvolle speelsters die ontzettend veel verdedigden, maar ook veel directe fouten maakten. VCS had hierdoor weinig moeite om bij te blijven in de eerste twee sets. De speelsters maakten zelf weinig fouten en hielden de controle over de wedstrijd door een hoge servicedruk en slimme aanval. En zo stond het 2-0 voor VCS.

De derde set gaf een totaal ander beeld. De concentratie van VCS verslapte en Inter Rijswijk maakte daar dankbaar gebruik van. Gelukkig stelde VCS in de vierde set orde op zaken. De concentratie was terug, evenals de servicedruk. De foutenlast bij de jonge Rijswijkse ploeg ging weer omhoog en zonder al te veel moeite won VCS de set en daarmee de wedstrijd. Jeugdspeelsters Vera Sjardijn en Yara van Doorn lieten zien dat zij klaar zijn om de aansluiting met dames 1 te gaan maken en buitenaanvalster Janneke de Bruin maakte een zeer verdienstelijke rentree na een langdurige blessure.

Uit de krant