Quintus te sterk voor handbaldames

Algemeen Sport

Voorhout ♦ De dames van Foreholte traden zondag in Kwintsheul aan tegen de reserves van eredivisionist Virto/Quintus 1. Altijd lastig in het Westland. De wedstrijd lijkt in de eerste helft verloren te zijn bij de 8-2 achterstand. Het team herstelde zich wonderbaarlijk en na een 12-10 ruststand werd het helaas 25-24. Dus sinds weken nu eens geen punten mee naar Voorhout.

Foreholte begon met name verdedigend zwak aan de wedstrijd en aanvallend werden een aantal open kansen gestopt door een goed spelende Quintus keepster. Na vijftien minuten was het 8-2. Tot aan de rust kreeg Foreholte meer vat op de aanvallend beweeglijke en fors verdedigende speelsters van Quintus. Het tempo lag bijzonder hoog in deze wedstrijd. De ruststand werd 12-10.

De tweede helft was in één woord hectisch te noemen. De teams daagden elkaar flink uit en Foreholte probeerde door twee opbouwsters uit te schakelen, de angel uit de Quintus aanvallen te halen. Dat werkte redelijk goed. Foreholte kwam langszij en de wedstrijd ging verder gelijk op. Er werd aan beide zijde fors verdedigd en Quintus ontving zeven tijdstraffen tegenover de drie van Foreholte. Toch lukte het de Voorhoutsen slechts één maal voor te staan bij 12-13. Quintus probeerde het hoofd koel te houden, terwijl Foreholte vaak wat onsamenhangend te werk ging en niet altijd de mogelijkheden zag liggen bij de overtal situaties. Toch deed het team enorm haar best, maar een overwinning zat er uiteindelijk niet in. Topscores van Marisha vd Geest (7), Dana Vincenten en Wendy Smits (allebei 5), Naomi Hoogervorst (2). Op zaterdag 29 oktober is de thuiswedstrijd van Foreholte tegen Fortissimo uit Cothen.