Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Biljartvereniging Onderdak

Opgericht: maart 2013

Aantal leden: 35

Wie zijn we en wat doen we?

Zoals de naam al aangeeft zijn wij een biljartvereniging, maar je mag pas lid worden als je 55 jaar of ouder bent, een seniorenclub dus. Gezelligheid staat boven prestatie en dat is duidelijk bij ons te merken. Een lekker bakkie koffie en een praatje is waar onze leden voor komen. Wij kunnen terecht voor een potje biljarten op de volgende dagen: maandagmiddag, maandagavond, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag. Op woensdagmiddag hebben wij een groepje van acht personen die apart van de andere leden een eigen competitie spelen. Op donderdagochtend en op zaterdagmiddag zijn wij open voor alle inwoners van Sassenheim om het biljartspel eens te oefenen. Je hoeft hier dus geen lid van de vereniging voor te zijn. Wij spelen een onderlinge competitie waar elk lid aan mee doet en ieder op zijn eigen niveau. Daarnaast hebben wij teams bestaande uit vijf personen die een door de bond georganiseerde competitie spelen tegen andere verenigingen uit andere plaatsen in de buurt zoals Beukenhof Lisse, Puyckendam Noordwijkerhout, De Agnes Voorhout en nog zo'n 15 anderen.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Zoals al eerder opgemerkt, gezelligheid boven alles, soms serieus maar veel vaker met een grap en een lach. Er staan twee biljarttafels in het lokaal en kan iedereen spelen. Je kan binnen lopen voor een uurtje, maar je mag ook de hele middag blijven. Biljarten is niet moeilijk, goed biljarten wel maar dat hoeft bij ons helemaal niet. Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdagochtend of zaterdagmiddag.

Wat is jullie ambitie?

Ambitie klinkt wat zwaar, maar wij zien graag dat ook de wat ouder wordende mensen actief blijven en door de contacten onderling niet vereenzamen. Wij proberen het voor iedereen toegankelijk te houden en door persoonlijke aandacht de mensen te betrekken bij de vereniging, zodat zij zich welkom voelen.

Voor meer informatie: kom langs of bel met René van Kesteren: 06-34118736

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Uit de krant