Logo deteylinger.nl
Politiek

Spoed bij aanleggen verlichting Warmunda

Warmond ♦ De raadscommissie Welzijn gaat op 28 november spreken over het verstrekken van geld voor het aanbrengen van extra kunstlicht voor voetbalvereniging SV Warmunda en het ombouwen naar LED.

Door Nico Kuyt

Op dit moment heeft de vereniging 1,5 kunstgrasveld met verlichting en één natuurgrasveld zonder. Het ledenaantal is evenwel groot en daarom is het wenselijk het natuurgrasveld ook van verlichting te voorzien, zodat in de avonduren meer getraind kan worden. Om een overbelasting van het spanningsnet te voorkomen is het noodzakelijk de huidige verlichting te vervangen door LED. De kosten hiervan komen uit op rond de 50.000 euro.

Er staat voor de vereniging weliswaar een renovatie van de toplaag van veld 1 gepland, maar wanneer de reguliere procedure gevolgd wordt, zou het geld voor de verlichting pas bij de begroting van 2018 beschikbaar komen. B&W vindt het echter wenselijk dat de verlichting al in 2017 aan kan worden aangelegd, zodat SV Warmunda zo snel mogelijk de extra trainingscapaciteit kan gaan gebruiken. Het vervangen van de toplaag van het natuurgrasveld kan wel een jaar uitgesteld worden.

Na de behandeling in de commissie, gaat de gemeenteraad op 15 december over het voorstel besluiten. Stichting Exploitatie Sportpark Overbos (SESO) zal in samenwerking met SV Warmunda de aanleg van de verlichting aanbesteden en uitvoeren. Zij dienen hiervoor nog wel een vergunning aan te vragen.

Meer berichten