Het bestuur van Stichting Promotie Warmond lanceert www.warmondaandekaag.nl. | Foto: fbps/Peter Schipper
Het bestuur van Stichting Promotie Warmond lanceert www.warmondaandekaag.nl. | Foto: fbps/Peter Schipper

Nieuwste website promoot 'Weergaloos Warmond'

Algemeen

Warmond ♦ Met een druk op de knop wordt dinsdagavond de nieuwste website in Teylingen gelanceerd: Warmond aan de Kaag. Het online platform moet plek gaan bieden aan informatie over ondernemen, recreatie, kunst en natuurbehoud in Warmond.

'Weergaloos Warmond' is de zogenaamde tagline die op iedere pagina van www.warmondaandekaag.nl staat. Het zegt eigenlijk precies hoe de Stichting Promotie Warmond hun dorp wil promoten. "Er zijn hier al zoveel geweldige dingen. We willen uitstralen: Warmond is een dorp dat de moeite waard is om naartoe te fietsen", legt Rob Westerik uit. "Maar geen taferelen zoals in Giethoorn of Amsterdam. Wij richten ons op de regio." Het is dan ook niet voor niets dat Warmond de toevoeging 'aan de Kaag' heeft gekregen van de initiatiefnemers. Westerik: "In Duitsland is het heel gebruikelijk om op die manier aan te duiden waar een dorp of stad ligt. De ligging aan het water maakt Warmond uniek. Met de 'Warmond aan de Kaag' weet iedereen waar het over gaat".

Kunst en ondernemen

Op de website is naast informatie over (water)recreatie ook informatie te vinden over natuurbehoud en kunst. De VVV Warmond houdt de evenementenagenda bij en neemt daarmee ook afscheid van hun eigen website. Ook alle ondernemers hebben de ruimte gekregen om zich te promoten. Zij zijn nog niet allemaal benaderd, maar kunnen zich via de website eenvoudig aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden, omdat de website is gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds. De Stichting Promotie Warmond heeft dit jaar 26.000 euro ontvangen voor dit project.

Met de eerste grote stap gezet, lijkt de promotie direct op gang te komen. Het filmpje op de homepage en Facebook is in korte tijd al 21.000 keer bekeken. Het is pas het begin, benadrukt voorzitter Arjan Heijl. "Er is nog genoeg werk te doen. We willen de bewegwijzering duidelijk hebben, zodat er meer wandel- en fietsroutes ontwikkeld kunnen worden. Voor de zomer willen we ook alle evenementen op de website hebben staan. Verder is het de bedoeling dat er ook initiatieven vanuit organisaties in Warmond komen. Alle ideeën zijn welkom. Samen gaan we kijken hoe we Warmond nog beter op de kaart kunnen zetten."

Uit de krant