Leo van der Zon (Omroep Bo) en Dirk Bouman (Uitgeverij Verhagen) zijn blij met de samenwerking. | Foto: SvdV
Leo van der Zon (Omroep Bo) en Dirk Bouman (Uitgeverij Verhagen) zijn blij met de samenwerking. | Foto: SvdV

Uitgeverij Verhagen en Omroep Bo gaan samenwerken

Algemeen

redactie ♦ Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen, gaat voortaan niet met een camera op pad en Leo van der Zon, voorzitter van Omroep Bo, duikt niet in de nieuwsbladen. Wel hebben ze de intentie uitgesproken met elkaar samen te werken en de lezer, luisteraar en kijker te laten meegenieten van elkaars expertise.

"Daar doen we het voor", zegt Dirk Bouman. "De bewoners van de Bollenstreek nog meer bieden en hen op de hoogte houden van het lokale en regionale nieuws. Bo is een gevestigde naam in de Bollenstreek. Zij worden met hun programma's door velen gewaardeerd. Zij zijn sterk in radio en ook met televisie volop in ontwikkeling. Bo richt zich op vijf plaatsen in de Bollenstreek, een gebied waar wij met onze lokale bladen zeer actief en sterk zijn."

Versterken

Ook Leo van der Zon is blij met de samenwerking. "Uitgeverij Verhagen is al een lange tijd een bekende uitgever in de Duin- en Bollenstreek, die in de haarvaten van de samenleving actief is en populaire kranten uitgeeft. Wij vullen elkaar perfect aan. Het is goed te ontdekken waar ieders expertise ligt en deze te versterken."

Hoe de samenwerking precies ingevuld wordt, vereist nog uitwerking. Eén stap is al gezet. Bo krijgt in de kranten van Verhagen wekelijks ruimte om het reilen en zeilen van de omroep bekend te maken. Een kans die de omroep met beide handen beetpakt. Uitgeverij Verhagen is bezig met plannen zich ook via radio en tv te laten horen. Een samenwerking met toekomst.

Uit de krant