Heren 1 pakt belangrijke punten tegen concurrent Kratos '08. | Foto: pr.

Eerste teams VCS behalen belangrijke punten

Algemeen

Sassenheim ♦ Het was afgelopen weken een druk programma voor de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim. Dames 1 speelde deze week, net als heren 1 vorige week, maar liefst twee wedstrijden. Op maandag was de tegenstander Haaglanden en op donderdag kwam Jupiter op bezoek in de Wasbeek. Heren 1 ging zaterdag richting Delft om bij Kratos '08 de aansluiting met de middenmoot proberen te maken.

Dames 1 gaf maandag een trainingsavond op om in Voorburg de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen te spelen tegen het tweede damesteam van Haaglanden. VCS Dames 1 was goed op dreef, de servicedruk was in orde en er werd hard gewerkt voor ieder punt. In de derde set werd het nog even spannend, maar een mislukte aanvalsbal van Haaglanden zorgde voor een 3-0 voorsprong. De vierde set was nog slechts een formaliteit en de tweede 4-0 overwinning van het seizoen was binnen.

De dames waren gemotiveerd om het succes van maandag voort te zetten bij de thuiswedstrijd op donderdag. Die wedstrijd bleek echter iets anders te lopen dan gehoopt. VCS Dames 1 liep weliswaar in de eerste set uit naar 12-2, maar Jupiter gaf zich nog niet gewonnen. Na een spannend einde van de set kwam het team uit Oudewater als winnaar uit de bus: 26-28. De rest van de wedstrijd was een bizarre vertoning. VCS pakte set twee en vier met ruime cijfers (25-8 en 25-9), terwijl Jupiter tussendoor de derde set binnensleepte (22-25). De vijfde set moest de beslissing brengen en bleek Jupiter aan het einde net even scherper. Dames 1 speelt op donderdag 17 november in De Wasbeek tegen het Scheveningse Kalinko.

Heren 1

Na een moeizame laatste oktoberweek, met twee nederlagen op zak, ging VCS Heren 1 de eerste zaterdag van november naar Delft om directe concurrent Kratos '08 te treffen. Hoewel coach Peter Bosch en libero Martijn Boersma ontbraken, startte het team vol enthousiasme aan de wedstrijd. Dat leverde direct een flinke voorsprong op, maar VCS hield het tot het einde spannend. Gelukkig was het team weer op tijd bij de les, zodat de set met 25-23 werd gewonnen. Spannend tot het einde bleek het motto van deze wedstrijd, want na het nipte verlies van de tweede set (22-25), ging VCS via set drie (28-26) en een knappe inhaalrace in set vier (14-21 achter, 26-24 gewonnen) naar een 3-1 overwinning. Donderdag 10 november speelt Heren 1 in De Wasbeek tegen Dosko uit Stolwijk.