Afbeelding

Basketbaldames ongeslagen

Algemeen Sport

Voorhout ♦ Het dames 1 team van Forwodians heeft ook de vijfde wedstrijd in de competitie met winst afgesloten. Na winst in de vier voorafgaande wedstrijden, stonden de basketbaldames uit Voorhout zaterdag tegen directe concurrent LUSV uit Leiden.

In een spannende wedstrijd kwam de eerste score uit handen van Emma Brocken. Ook Fenny van de Nouland, Sabine den Oss en Els Nouwens wisten te scoren. Vrije worpen van Marion van Egmond en Zeneb Mansour Baker zorgden ervoor dat de eerste periode met 11 punten werd afgesloten. Door een sterke verdediging scoorde LUSV maar 7 punten. In de tweede periode kwamen de Leidse studenten sterk terug, maar wist Forwodians de voorsprong te behouden: 15-24.

In de derde periode lukte het Brocken en Van de Nouland om de bal meerdere keren in het net te leggen. LUSV maakte een hoop fouten, Forwodians kon maar liefst zes keer scoren vanaf de vrije worp lijn (33-44). De vierde periode werd spannend, met LUSV dat terugkwam tot 56-58. Door een aantal vrije worpen werd de wedstrijd in het slot gegooid en kon Forwodians met de winst naar huis (56-60). De Voorhoutsen blijven door de winst koploper. Zij ontvangen op zaterdag 12 november om 18.00 uur de dames van Cady'73 in sporthal de Schans.

Uit de krant