Afbeelding

Entertainment belangrijk onderdeel van Bloemencorso

Algemeen

streek n Stichting Bloemencorso Bollenstreek is op zoek naar acteertalent van 18 jaar of ouder, dat het leuk lijkt om op een praalwagen te acteren tijdens het Bloemencorso in april.

"Wij zoeken talenten die het leuk vinden om te acteren op de praalwagens tijdens het corsoweekend," zegt René Nieuwenhuizen enthousiast. Hij neemt vanuit het corsobestuur het onderdeel entertainment voor zijn rekening. "De praalwagens in het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn een combinatie van prachtige bolbloemen, bloemenarrangementen en acteurs waarmee we het corsopubliek graag verrassen. Binnen het corsothema Dutch Design heeft elke praalwagen zijn eigen thema en in samenspraak met het nieuwe corso ontwerpteam Esther en Pieter van Waardenburg zorgen we voor nog meer dynamiek. Bijvoorbeeld door hieraan een extra muziekbeleving toe te voegen met populaire muziek en acteurs die op de praalwagens een actieve rol spelen tijdens het corso. Op die manier creëren we nog meer interactie en beleving richting corsopubliek."

Vernieuwing

Corsovoorzitter Leo van der Zon vult aan dat met de toevoeging van entertainment op de praalwagens een volgende vernieuwingsslag wordt gemaakt. "Percussiegroepen die meereden in het corso en kleine acteer- en muziekprojecten op de praalwagens van Haarlem hebben de afgelopen corso's al laten zien dat het publiek hier warm voor loopt. Een reden te meer om dit nog verder door te trekken. Behalve dat we het corsopubliek hiermee langs de route verrassen, is het de bedoeling dat de muzikale toevoegingen en acteertalenten ook op zondag in bloemenstad Haarlem hun opwachting maken als de praalwagens hier worden tentoongesteld. Voor het publiek een extra gelegenheid om foto's en unieke selfies te maken."

Aanmelden

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt vrijdagavond 21 april feestelijk verlicht door Noordwijkerhout, op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem en op zondag 23 april staan de praalwagens opgesteld in bloemenstad Haarlem. Corsoacteurs sluiten aan bij het corsovrijwilligerslegioen en treden tijdens de corsoweek meerdere keren op voor een internationaal miljoenenpubliek. Voor meer informatie, mail naar entertainment@bloemencorso.info.

Uit de krant