Dana Vincenten in actie tegen DSS. | Foto: pr.

Handbaldames boeken moeizame zege

Algemeen Sport

Voorhout n Foreholte had het knap lastig in Heemskerk tegen laagvlieger DSS. De thuisploeg was gebrand op een stunt tegen de Voorhoutse topper.

In de eerste helft begon Foreholte niet al te sterk. DSS was dan ook in staat bij te blijven. De Voorhoutsen misten kansen op scores door onder andere diverse keren op paal en lat te gooien. Ook breaks verliepen niet goed door foutief te passen. Halverwege de eerste helft was het 5-5. Foreholte maakte het zichzelf erg moeilijk en vergat om een aanval goed op te zetten. Er werd teveel voor eigen kansen gegaan. Door enkele breaks nog wel te verzilveren konden de dames uit Voorhout met een kleine voorsprong gaan rusten (8-11). Foreholte had 29 doelpogingen nodig voor deze 11 scores.

Afstand nemen

Ook in de tweede helft bleef de nummer twee van de ranglijst naar haar vorm zoeken. DSS schroefde het tempo weer wat op en met name in de verdediging deden zij een tandje erbij. Door te veel in de Heemskerkse verdediging te duiken, liepen de aanvallen vast bij Foreholte. Het lukte maar niet flink afstand te nemen van DSS. Halverwege was het 15-20 en via 18-22 en 19-26 werd het uiteindelijk 22-29.

Scores: Wendy Smits en Marisha vd Geest (beiden 6), Saskia Kolster (5), Dana Vincenten (4), Kim Schuurbiers en Malu Oud (beiden 2) en Naomi Hoogervorst, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Marlen Arroyo (allen 1).

Op zaterdag 26 november komt Hercules uit Rijswijk op bezoek in de Tulp. De wedstrijd start om 20.45 uur.