Columbiaan zwemt goede Clubmeet

Algemeen Sport

Voorhout ♦ De voorrondes voor de landelijke finales van de Clubmeet zijn dit weekend gezwommen. Bij de finale is er maar plaats voor de snelste 16 verenigingen van Nederland. De twee snelste van de voorronde per regio, plaatsen zich voor de finale.

De Columbiaan begon prima aan de wedstrijd met een overwinning op de eerste estafette. Vele persoonlijke records volgden tijdens de wedstrijd. Kleine persoonlijke records van 0.05honderdsten tot zelfs 15 seconden. Mila Kemperman verbeterde haar oude tijd op de 50m schoolslag met maar liefst 15 seconden. Ook Dobbe Kruit was goed op wel, hij verbeterde zijn tijden over drie starts met 23 seconden. Verder waren er toptijden voor Onno Roeleveld en Kimberly Ruiter op de 100 m borstcrawl. 1:12.90 om 1:14.71. Kimberly was ook supersnel op de 50m vlinderslag met haar 36.12. Boele Böhm zwom naar twee overwinningen, Casper Hoogervorst won zilver op de 50 vlinder en 100 wisselslag, en Gioia Remkes pakte zilver op de 100 m wisselslag.

De wedstrijd werd afgesloten met nog twee estafettes waarop de Columbiaan weer ijzersterk zwom met super tussentijden. De Columbiaan startte de wedstrijd met twee volle teams van 18 zwemmers. Het tweede team, met veelal beginnende zwemmers, werd knap veertiende in al dit zwemgeweld. Het eerste team werd derde en moet dus nog een paar dagen afwachten of ze met die tijd bij de snelste vijf tijden van Nederland horen. Binnenkort weten ze of ze hun Nederlandse titel van vorig seizoen mogen verdedigen.