Leerlingen krijgen voorlichting over verschillende soorten banen tijdens de banenmarkt. | Foto: Piet van Kampen
Leerlingen krijgen voorlichting over verschillende soorten banen tijdens de banenmarkt. | Foto: Piet van Kampen

Drukbezochte banenmarkt in het Rijnlands Lyceum

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ Het is een drukte van belang in het Rijnlands Lyceum, waar donderdag de derde banenmarkt werd gehouden. Decaan Kitty van Rooy is content met de grote opkomst. Aan tientallen tafels vertellen informanten over de toekomstmogelijkheden aan meer dan honderd leerlingen van de bovenbouw. Sommige van de bezoekers twijfelen nog. Anderen weten het zeker.

Door Piet van Kampen

Eén van hen is Joyce Immanse. Zij is oud-leerling van het Rijnlands Lyceum en studeert nu aan de Hogeschool in Rotterdam. Joyce heeft nog twee jaar te gaan in haar studie Pedagogiek en ziet het helemaal zitten. Daar waar anderen twijfelen, is zij bewust van haar keuze. "Wel erg leuk om weer oud-leerlingen en docenten te ontmoeten," glimlacht ze. Vanuit Rotterdam leek het wel weer een reünie.

Twijfelaars

Door het hele schoolgebouw heen staan de tafels met oud-leerlingen en adviseurs die een job hebben gevonden na hun schooltijd in Sassenheim. Vanuit hun ervaringen kunnen zij twijfelaars wellicht over de drempel helpen en hen een duwtje in de juiste richting te geven. Rachèlle-Jean Steenberg bemant de tafel naast journalist Bart Kool. Zij ziet haar toekomst in de wereld van media en entertainment.

Zeer divers

De banenmarkt biedt een scala aan mogelijkheden voor banen in de toekomst. In de techniek, diergeneeskunde, administratieve sector, accountant, businessmanagement, de hotelschool, software developmanagement, een baan bij defensie, of in de antropologie of toegepaste psychologie. Het is zomaar een greep uit de talloze mogelijkheden waarover de leerlingen van het Rijnlands Lyceum op deze zeer informatieve avond zich hebben laten informeren. De leerlingen gaan met genoeg stof naar huis. Daar kunnen ze rustig nadenken. Nu maar de juiste keuze zien te maken. Het valt niet mee.

Uit de krant