Voor een volle zaal geeft wethouder Kees van Velzen uitleg over de aanpassingen aan de wegen voor de snelbus. | Foto: Nico Kuyt
Voor een volle zaal geeft wethouder Kees van Velzen uitleg over de aanpassingen aan de wegen voor de snelbus. | Foto: Nico Kuyt

Weinig vuurwerk op wijkavond Sassenheim Zuid-West

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ De weergoden waren vertoornd tijdens de wijkmarkt voor de bewoners van Sassenheim Zuid-West. Slagregens vielen neer op de Oude Tol op Hoofdstraat 147. "Het is wat minder vrolijk weer", noemde burgemeester Carla Breuer het iets verzachtend. Maar de wijkbewoners bleken van taai stof te zijn en trokken in grote getale tussen de druppels naar de plek van samenkomst.

Door Nico Kuyt

De verwachting was dat het op 10 november ook in de zaal zou gaan bliksemen en donderen. Waren er niet een paar dossiers van heftige aard, zoals een fietspad door de Roodemolenpolder, de gefrustreerde afbouw van de molenromp, de verplaatsingen van de tennis op een deel van het Ter Weegen Park en de ontwikkeling van de Postpromenade. Het onweer bleef echter uit. Het werd een gezellige avond waar de inwoner zijn zegje kon doen. Drie raadsleden hebben vooraf door de wijk gelopen en constateerde dat de wijk er keurig bij lag. Wel waren er wat opmerkingen over het groen en een glad brugje bij de molenromp. Ook tegen de te hoge snelheden van het verkeer in de Julianalaan dient wat opgetreden te worden. En ook de stoet van fietsende schoolkinderen over de Zandsloot is voor een aantal bewoners een klem. Dat is overigens al een oud probleem. Het fietspad door de Roodemolenpolder wordt volgend jaar aangelegd en dat moet het verhelpen. Ook aan de oversteek over de Hoofdstraat wordt dan gekeken, zo maakte wethouder Kees van Velzen helder.

Behoud super

De ontwikkeling op de Postpromenade kreeg eveneens aandacht. Volgend jaar start de sloop en in 2018 is de verwachting dat de eerste woningen opgeleverd worden. Het achterliggende deel moet dan nog volgen. Daar zit nu de tijdelijke vestigingen van Hoogvliet. Een aanwezige op de wijkavond uitte in ieder geval de treurnis dat de supermarkt weer terugkeert naar het centrum. De wijk wil de winkel op de huidige tijdelijke locatie behouden, maar daar heeft het gemeentebestuur nu eenmaal weinig invloed op. De verhuizing van de tennisvereniging STV is ook in volle aanvang. De eerste fase van negen banen wordt gestart, daarna worden in 2018, in een tweede fase, nog twee banen bijgeplust.

Verkeer

Vooral de aanpassingen voor de nieuwe snelbus kreeg veel aandacht van de omwonenden. Speciaal werd de vinger gewezen op het kruispunt van de Hoofdstraat met de Wasbeekerlaan. Met de toenemende drukte vrezen de omwonenden voor gevaarlijke situaties op dat punt. Daarna dwaalde de avond af naar het internetverkeer. Het nieuw aangelegde glasvezel is volgens een bewoner 'drie keer niks', zo werd vernomen, maar over het snelle internet gaat de gemeenteraad nog spreken. Verder werden nog diverse punten door de aanwezigen aangekaart, zoals de drukte bij de school in de Diligence, het ophalen van het tuinafval in de herfst, het moeilijk parkeren in de Hoofdstraat en het snelrijden op de Wildrijklaan. In de Trix Terwindtstraat wensen de bewoners meer groen en een boom bij het speelveld in de buurt van de Palfeniersweg moet vervangen worden. Er is verder bij de Beatrix-speeltuin een onveiligheid met het ernaast liggende water, de jeugd hangt hinderlijk bij de basisschool De Startbaan, in de Prins Clausstraat groeien gemeentewortels onder een voortuin en er werd een vraag geuit voor een extra veegronde voor het bladafval. Alle opmerkingen en reacties worden verwerkt en daarover gaat B&W een besluit nemen.

Uit de krant