TOP start nieuwe seizoen in de Korfbal League

Algemeen Sport

Sassenheim ♦ TOP is regerend landskampioen en speelt daarom op vrijdagavond 18 november de openingswedstrijd van de Korfbal League in de eigen sporthal De Korf tegen verliezend finalist PKC.

In de voorbereiding op de Korfbal League moest de selectie het stellen zonder vijf spelers die met het Nederlands team in voorbereiding waren voor het Europees Kampioenschap. Nadat op 30 oktober de Europese titel met succes was verdedigd, kon coach Jan Niebeek pas weer over alle selectiespelers beschikken. TOP won afgelopen wedstrijd het eigen oefentoernooi. Na de winst op AW/DTV werd de finale van de tweede editie van dit toernooi gewonnen door de vorige winnaar LDODK met 30-20 ruim te verslaan. Niebeek: "Hoewel we de grootste prijs in de korfbalsport afgelopen jaar voor de tweede keer wonnen, zie ik voor het komende seizoen wederom voldoende uitdagingen. Door het vertrek van Friso Boode en Rianne Echten zijn twee sterkhouders vertrokken en hun plaatsen worden ingenomen door jonge talentvolle spelers".

Achttien speelronden lang strijden de tien Korfbal Leagueclubs om een plek bij de eerste vier, wat recht geeft op de play-offs. Na de play-offs wordt de finale gespeeld op zaterdag 8 april 2017 in Ziggo Dome in Amsterdam. Tussendoor speelt TOP van 12 tot en met 14 januari de Europa Cup voor clubs in Sassenheim.