Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Voorbarige aankomst platte kar bij Teylingen

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ Traditioneel is er begin oktober een uitnodiging naar Madrid gestuurd voor een voetbalwedstrijd van de Pietenteams van Sinterklaas tegen de jongste jeugd van voetbalvereniging RKVV Teylingen. De technische staf is na lang beraad met Sinterklaas op deze uitnodiging ingegaan.

Op zaterdag is het om half elf een groot gedrang bij de speciale bus-parkeerplaats op sportcomplex De Roodemolenpolder. Alle kinderen hebben zich daar verzameld om de bus uit Madrid met daarin de voetbal-Pieten, op te wachten. De verbazing is groot als aan het einde van de weg geen bus, maar een tractor de bocht door komt. Dan wordt duidelijk wat de tractor achter zich aan trekt: een heuse platte kampioenskar, volgeladen met overmoedige, juichende Zwarte Pieten! De kinderen om mij heen snappen er niets van, de wedstrijd is nog niet eens gespeeld en deze Pieten denken dat zij al een ruimschootse overwinning in de pet hebben! "Dat gaat echt niet gebeuren hoor," zegt een spelertje. "Nee joh, wij maken die Pieten gewoon in!," is de stellige reactie van zijn teamgenoot.

De Pieten klauteren van de platte kar en terwijl Sint vriendelijk verwelkomd wordt door jeugdvoorzitter Pieter Kniest, rent een groot deel van de Pieten met de kinderen al naar het veld. Het weer laat zich helaas van zijn meest herfstachtige kant zien, want de wind raast over het veld en de regen striemt in de gezichten. De spelers laten zich hierdoor niet uit het veld slaan en laten zien dat de techniektrainingen die zij wekelijks krijgen van SoccerSkills hun vruchten afwerpt. Hun skills blijken namelijk stukken beter dan die van de Madrileense tegenstanders. Zelfs de trucs van de Pieten kunnen niet voorkomen dat zij uiteindelijk met een nederlaag van het veld stappen.

" Dit is de derde keer dat ik Sinterklaas als jeugdvoorzitter mag verwelkomen bij Teylingen," vertelt Kniest. "De jaren daarvoor beleefde ik dit feest meer als 'vader-van' en was het vooral gewoon een enorme leuke happening, nu zie ik van nabij hoeveel tijd en energie de dames van de activiteitencommissie in dit feest steken. En keer op keer weten zij er weer iets heel bijzonders van te maken!"

Uit de krant