De sportprijzen werden vorig jaar gewonnen door Ajax-keeper Stan van Bladeren (Talentprijs), scheidsrechter Allard Lindhout (Sportbegeleidersprijs) en Heren 1 van rugbyclub The Bassets (Sportploeg). | Foto: archief/Willem Krol
De sportprijzen werden vorig jaar gewonnen door Ajax-keeper Stan van Bladeren (Talentprijs), scheidsrechter Allard Lindhout (Sportbegeleidersprijs) en Heren 1 van rugbyclub The Bassets (Sportploeg). | Foto: archief/Willem Krol

Wie nomineer jij voor de Teylingen Sportprijs?

Sport Sport

Teylingen • De gemeente Teylingen is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijzen 2016. Iedereen kan een talentvolle sporter of sportster voordragen voor de Talentenprijs (leeftijd tot 18 jaar), de Teylingen Sportprijs (sportman of sportvrouw) of sportploeg van het jaar 2016. De Sportbegeleidersprijs is een nieuwe prijs voor diegene die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt om een sport direct mogelijk te maken. Nomineren kan tot en met 9 februari. 


De gemeente Teylingen organiseert de sportprijsuitreiking samen met de Stichting Sport Promotie Teylingen.

Kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijs 2016 voldoen aan de volgende criteria:

- De sporter of sportster is afkomstig uit de gemeente Teylingen en heeft op internationaal, nationaal of regionaal niveau een sportieve prestatie geleverd. Sporters onder de 18 jaar komen in aanmerking voor de Talentenprijs.

- Het team of de vereniging is afkomstig uit de gemeente Teylingen en heeft op internationaal, nationaal of regionaal niveau een sportieve prestatie geleverd. Hierbij is het niet noodzakelijk dat alle sporters afkomstig zijn uit de gemeente Teylingen. Sportploegen onder de 18 jaar komen in aanmerking voor de talentvolle sportploeg.

- De voordrachten voor sporter, sportster of sportploeg betreffen uitsluitend sporters (amateurs en/of professionals).

- De Sportbegeleidersprijs is een waarderingsprijs voor diegene die het sporten (voor teams en/of individuelen) direct mogelijk maakt. Denk aan een trainer, coach, (jeugd)begeleider of een scheidsrechter. We hebben het niet specifiek over de vrijwilliger, daar is een vrijwilligersprijs voor.

Voordracht kandidaten

Iedereen kan tot en met donderdag 9 februari 2017 kandidaten voordragen met het voordrachtformulier. Dit digitale aanmeldformulier staat op www.teylingen.nl onder 'Sport, cultuur en vrije tijd/Onderscheidingen en Prijzen/Sportprijs' en is online in te vullen of per mail te sturen naar: sportprijzen@teylingen.nl. Een jury buigt zicht over de voordrachten en kiest de winnaars.

Prijsuitreiking

Op dinsdag 21 maart 2017 maakt wethouder Bas Brekelmans de winnaars bekend tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé bij RKVV Teylingen Sportpark Roodemolen in Sassenheim. De winnaars krijgen naast een aandenken, een cheque ter waarde van 350 euro.

De winnaar van de Teylingen Sportprijs ontvangt tevens een wisseltrofee, een bronzen beeld van een atlete dat is vervaardigd door de beeldhouwer Fons Versluijs.

Uit de krant