De nieuwe bus, geschonken door LAS, wordt officieel in gebruik genomen, onder toeziend oog van ActiVite bestuurder Pieter de Jong (rechts). | Foto: pr.
De nieuwe bus, geschonken door LAS, wordt officieel in gebruik genomen, onder toeziend oog van ActiVite bestuurder Pieter de Jong (rechts). | Foto: pr.

Nieuwe seniorenbus is laatste gift van Vrienden van de LAS

Human Interest

Teylingen • Op donderdag 8 december heeft het bestuur van de stichting De Vrienden van de LAS, de sleutel van een gloednieuwe bus overhandigd aan de vrijwilligers van ActiVite. 

De nieuwe bus is beschikbaar gesteld door Stichting De Vrienden van de LAS (van de voormalige drie woonservicecentra Liduina, Agnes en De Schutse). Deze stichting is ooit opgericht om iets extra's te kunnen doen voor de senioren in Teylingen. "Uit legaten van oud-bewoners konden projecten worden betaald die niet onder de exploitatie van de huizen vallen," vertelt bestuurslid dhr. Bergman. "Denk daarbij aan zaken als bewegingstoestellen en robotkatten, maar bijvoorbeeld ook aan een busje."

Laatste gift

"We zijn in staat van opheffing," vertelt Bergman verder. "Dit is onze laatste gift aan de woonservicecentra. We vroegen hen waar ze echt nog behoefte aan hadden en toen werd een nieuwe bus genoemd. De oude was echt aan vervanging toe." Op de vraag waarom ze zich al die jaren hebben ingezet voor de stichting, antwoordt mede-bestuurder De Vroomen nuchter: "Het is leuk om dingen weg te geven."

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de bus officieel in gebruik genomen, doordat De Vroomen hem ceremonieel opende met de sleutel. De bus is bestemd voor leuke uitstapjes voor de bewoners van ActiVite AgnesStaete in Voorhout en SassemBourg in Sassenheim. Hij biedt plaats aan acht personen of drie rolstoelgebruikers en twee personen.

Uit de krant