FarOut in 1984 op het lustrumfeest Gaut in parochiehuis v.l.n.r. Henk Hal, Paul Bakker, Gerard Kuijt en Wim Perquin. | Foto: pr.
FarOut in 1984 op het lustrumfeest Gaut in parochiehuis v.l.n.r. Henk Hal, Paul Bakker, Gerard Kuijt en Wim Perquin. | Foto: pr.

KTS en Far Out

Historie Voorhout

Voorhout • In de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw zijn er drie bekende popbands uit Voorhoutse gelederen voortgekomen die kortere of langere tijd hebben bestaan: Marsha's Mood in de tweede helft van de jaren zestig, Gamut wordt in 1979 opgericht en houdt in 1987 op te bestaan en Far Out viert hoogtij tussen 1980 en 1985. In het rijk geïllustreerde verhaal over Gamut is hier al ruim aandacht aan besteed in de zomereditie van de Dwars Op. In de komende wintereditie van de Dwars Op staat Far Out in de schijnwerpers.

Voormalig plaatsvervangend directeur en leraar Engels van de KTS Wim Perquin haalt herinneringen op aan een zeer plezierige muzikale periode. Far Out komt voort uit een enthousiast clubje leraren: Wim Perquin, Paul Bakker, Gerard Kuijt, en Henk Hal en leerling René van der Hulst. Ze spelen al regelmatig samen op schoolkampen en muziekdagen. Bij een groot schoolconcert in de KTS is het succes zo groot, dat in 1980 een band wordt geboren. Vijf jaar lang spelen ze in kroegen, de jaarlijkse kermis en bij feesten.

Knipoog naar dorpsnaam

De naam van de band komt voort uit het feit dat ze uitsluitend jaren zestig muziek spelen. Ze komen op een populaire kreet uit die tijd: 'te gek'. Zo wordt het 'Far Out' met een knipoog naar de klank van Voorhout. In 1984 wordt het grootse lustrumfeest van de Voorhoutse popband Gamut ondersteund door collega-muzikanten van Far Out. In 1985 gaat ieder zijn eigen weg, maar in 1994 komen ze, samen met Gamut, nog eenmaal bij elkaar voor een nostalgisch concert wanneer 'De Toog' en 'Het Wapen van Voorhout'.

Uit de krant