Afbeelding

Samenwerking tussen de bibliotheek en de KTS

Algemeen Voorhout

Voorhout • Het Teylingen College KTS en de Bibliotheek Bollenstreek zijn een unieke samenwerking gestart om vmbo-leerlingen aan het lezen te krijgen. Een half jaar lang leent de Bibliotheek boeken uit aan de KTS. Doel is het vergroten van de (taal)ontwikkeling én het bevorderen van leesplezier.

"We werken al veel samen met basisscholen, maar het Teylingen College KTS is de eerste middelbare school die ons heeft gevraagd bij te dragen aan de taalontwikkeling van hun leerlingen", aldus Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek. "We bieden de leerlingen een breed pakket aan: fictie en non-fictie, strips, luisterboeken en dvd's van boekverfilmingen. Alle materialen sluiten aan bij hun leesniveau en belevingswereld."

Directeur Ton de Groot van de KTS vindt het belangrijk dat de middelbare scholieren tijd vrijmaken voor een goed boek: "Wij willen dat onze leerlingen vanaf de eerste schooldag leeskilometers gaan maken. Daarom beginnen we elke les Nederlands nu met een kwartier vrij lezen. Hiermee creëren we een doorgaande leeslijn tot aan het eindexamen".

Officieel startmoment

Het officieel startmoment rond de samenwerking moet in 2017 nog worden gegeven, maar de leerlingen hoeven niet tot die tijd te wachten tot ze de boeken in kunnen duiken. De eerste reacties zijn positief. "Ze vinden de nieuwe boeken erg leuk en zijn lekker aan het lezen", aldus docente Nederlands Manon Knetsch.

Uit de krant