Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Stichting De Zevensprong

Opgericht in: 1971

Aantal leden/vrijwilligers: 140

Wie zijn we en wat doen we?

De Zevensprong organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Die activiteiten vinden plaats in de dorpen in de Bollenstreek. In Teylingen zijn we vooral actief vanuit het clubgebouw aan de Rusthofflaan.

Op de maandagavond dansen we met en in rolstoelen, woensdagavond repeteert ritmegroep De Bollenband, donderdagavond is er een gezellige soosavond met wisselend programma en op vrijdagavond wordt dansles gegeven.

Waarom is het zo'n leuke stichting?

Mensen met een beperking hebben naast hun werk overdag in hun vrije tijd behoefte aan ontspanning. Die ontspanning bieden we in meerdere activiteiten, zodat zij zelf kunnen kiezen wat ze leuk vinden. De deelnemers zijn zelfredzaam; ze hebben geen verzorging nodig tijdens de activiteiten. Een van hun kenmerken is dat zij je laten delen in hun spontane emoties, vooral als ze plezier beleven.

De activiteiten hebben een grote mate van zelfstandigheid, per activiteit is een groep vrijwilligers verantwoordelijk voor het programma. Nieuwe ideeën zijn welkom en inpasbaar, de rol van elke vrijwilliger is in te vullen.

Wat is jullie ambitie?

De Zevensprong is aanbieder van activiteiten voor grotere groepen. We willen graag meer uitgaan van de wensen van de mensen met een beperking. Daarnaast is het een grote wens om ook voor de jeugd activiteiten op te starten.

Meer informatie is te vinden op: www.stichtingdezevensprong.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Meer berichten