Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A tot Z'.

Vereniging/organisatie/stichting: Klaverjasclub Teylingen Troef.

De voetbalvereniging R.K.V.V. Teylingen is opgericht 6 juni 1924. Het klaverjassen is daarbij voor zover de herinnering gaat een activiteit geweest welke georganiseerd werd voor leden en supporters. De organisatie werd uitgevoerd door een commissie

Aantal leden: Er zijn nu een drietal commissies. Deze bestaan op zich weer uit 3 of 4 leden.

Wie zijn we en wat doen we?

Zowel voor het dameskaarten en herenkaarten worden er 15 clubavonden en een slotavond georganiseerd. Er wordt weliswaar een competitie bijgehouden van de 10 beste avondresultaten per deelnemer maar gewoon een keertje mee kaarten is altijd mogelijk. De dames hebben hun clubavond om de week op dinsdagavond en de heren op vrijdagavond. Het inleggeld gaat volledig op aan de avondprijzen en de feestelijke slotavond. Er vindt twee keer per jaar een klaverjasavond plaats op een vrijdag voor teams van 8 personen die dan met andere teams de strijd aan gaan. Daarnaast wordt voor de Oranjevereniging het koppelkaarten georganiseerd bij de festiviteiten rondom Koningsdag en de najaarsfeesten. Deze worden jaarlijks om en om gehouden bij de R.K.V.V. Teylingen en v.v. Ter Leede.

Waarom is het zo'n leuke/fijne vereniging/stichting/organisatie?

Voor veel deelnemers is het de gelegenheid om er een avondje uit te zijn. Zeker voor de alleenstaande ouderen een goede manier om de eenzaamheid te ontvluchten. De activiteiten vinden plaats in een vertrouwde veilige omgeving en gezelligheid voert ondanks het competitie element altijd de boventoon. Voor de voetbalvereniging wordt vormgegeven aan de binnen de vereniging gevoerde slogan: Meer dan voetbal alleen.

Wat is jullie ambitie?

Onze ambitie is om met elkaar plezier te beleven. Werd er vroeger veel gespeeld in de huiselijke kring, bij de eerste kennismaking met je a.s. schoonfamilie werd de vraag of je kon klaverjassen als een van de eerste gesteld, is het door de daling van het aantal personen per huishouden en opkomst van andere bezigheden het klaverjassen een beetje in onbruik geraakt. Velen vinden het echter toch leuk af en toe gezellig een potje te kaarten.

Meer informatie is te vinden op:

Op de website www.rkvvteylingen.nl zijn de speeldata te vinden. Gestart wordt om 20.00 uur en er worden 4 rondjes van 16 spelletjes per avond gespeeld. De clubavonden vinden plaats in het clubhuis van de R.K.V.V. Teylingen aan de Rodemoolenweg 8 in Sassenheim. De bar is daarbij altijd geopend voor een kopje koffie of een drankje.

Uit de krant