Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A tot Z'.

Naam vereniging

Vriendendienst

Opgericht in

2001

Aantal leden

32

Wie zijn we en wat doen we?

De Vriendendienst bemiddelt het maatjescontact tussen vrijwilligers en hulpvragers die het door hun psychiatrische achtergrond moeilijk vinden om met anderen contact te maken en te houden. Als vrijwilliger bezoek je gedurende een jaar een vaste hulpvrager voor een dagdeel per week of per twee weken.

Waarom is het een leuke/fijne vereniging/stichting/organisatie?

als vrijwilliger bezoek je je maatje voor leuke activiteiten zoals wandelen, fietsen, kringloop, markt, tuincentrum of een spelletje doen. Er wordt geen deskundigheid verwacht; alleen betrokkenheid, enthousiasme en ruimte voor een ander. je wordt begeleid door de coördinator van de regio en er worden cursussen en informatieavonden georganiseerd.

Wat is jullie ambitie?

Wij zoeken vrijwilligers die uitdaging vinden in contact te komen met mensen. Die respect hebben voor mensen die anders zijn. Die geduld hebben en grenzen kunnen stellen. Die een dagdeel per week of veertien dagen beschikbaar zijn. Ook zijn wij druk bezig om meer naamsbekendheid te genereren in de regio. Hoe meer vrijwilligers wij kunnen begeleiden, hoe meer mensen wij kunnen helpen weer deel uit te gaan maken van de maatschappij.

Meer informatie

website: www.vriendendienst.info Duin- en Bollenstreek: Chantal Baak Coördinator Leiden e.o.: Lia van Dam naam Coördinator Rijnstreek: Edmund Vaessen.

Telefoonnummer contactpersoon

06-46617587

E-mailadres contactpersoon

c.baak@rivierduinen.nl

Meer berichten