Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in deze nieuwe rubriek 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Vereniging: Zeemanskoor Overal

Opgericht: 23 april 2003

Aantal leden: 33

Wie zijn we en wat doen we?

We zijn een koor met een combo dat optredens verzorgt in zorgcentra, winkelcentra, ouderenmiddagen bij carnaval en najaarsfeesten en andere evenementen. Het repertoire is zeer uiteenlopend van oud tot modern. Begonnen als shantykoor maar ook met evergreens, countrymuziek, rock en roll tot nummers van hedendaagse artiesten zoals Nick en Simon en Frans Bauer.

Naast hun muzikale en vocale inbreng zetten veel leden zich ook in om de activiteiten mogelijk te maken zoals bestuurstaken, opbouw en installatie van het instrumentarium en geluid, websitebeheer en clubhuiszaken.

Waarom is het zo'n leuk koor?

Door het lidmaatschap van een groot aantal gepensioneerden van de Koninklijke Marine blijven oude contacten bestaan en heeft de wekelijkse repetitie een sociëteit karakter. De optredens zijn altijd een feestje en brengen de leden op leuke plaatsen.

Wat is jullie ambitie?

Onze ambitie is ons publiek, veelal ouderen, goed te vermaken. We trachten te komen tot circa 30 optredens per jaar. Hoewel de toekomst voor veel mannenkoren ongewis is vanwege de voortschrijdende vergrijzing, bestaat er bij het Zeemanskoor Overal vertrouwen in de toekomst. Afgelopen oktober hebben wij ons twaalfenhalf jarig bestaan gevierd en in april 2018 bestaat het koor vijftien jaar. Nu al wordt nagedacht over mogelijke activiteiten in dat jubileumjaar. Door intensief zoeken naar geschikt repertoire en ook door unieke bewerkingen en een eigen sound kunnen we ons koor attractief houden en ons gehoor enthousiast. Het vijftienjarig bestaan in 2018 wordt een 'Jubeljaar'.

Meer informatie is te vinden op:

www.zeemanskooroveral.com of in onze informatiefolder. Deze is verkrijgbaar bij onze optredens of bij een van de bestuursleden waarvan de contactgegevens op de website staan. Wij willen opnamen van onze nieuwe nummers op Youtube plaatsen om potentiële opdrachtgevers een goede indruk te geven van wat zij mogen verwachten. Ook een keer meezingen? Loop dan gerust een binnen bij de wekelijkse repetitie op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van PV De Blauwband een de Vijf Meiweg in Sassenheim.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Uit de krant