Logo deteylinger.nl
Teylingen van A tot Z

Teylingen van A tot Z

rubriek • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in deze nieuwe rubriek 'Van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Stichting Kinderboerderij De Klaprooshof

Opgericht in: 2011

Aantal leden/vrijwilligers: 40

Wie zijn jullie?

"Stichting Kinderboerderij De Klaprooshof beheert de enige kinderboerderij in Voorhout, gelegen aan de Klaprooshof. De kinderboerderij is een echte buurtboerderij, omdat hij middenin de wijk Oosthout ligt. Om die reden krijgen we heel veel bezoek: meer dan vijfduizend bezoekers per jaar. De kinderboerderij bestaat al meer dan twintig jaar, maar sinds 2011 draait deze geheel op vrijwilligers, jong en oud. Onze doelstelling is kinderen vertrouwd te maken met dieren. Dat doen we door elke dag van 9.00 tot 17.00 uur open te zijn. Naast een pony, geiten en schapen, hebben we duiven, konijnen, een volière vol vrolijk gekleurde zangvogels, kalkoenen, siereenden en kippen. Daarnaast hebben we een pluktuin, waar we kruiden kweken die bezoekers kunnen plukken om mee te nemen. Bezoekers kunnen bij ons eieren kopen die onze legkippen elke dag vers leggen. En we hebben een konijnenhotel waar konijnen kunnen logeren als hun baasje met vakantie gaat. Wij zorgen tegen een kleine vergoeding voor de konijnen."

Waarom is het zo'n leuke stichting?

"We zijn wat vrijwilligerswerk betreft een hele bijzondere organisatie, omdat we met volwassenen en kinderen werken. Elke middag hebben we vaste jonge vrijwilligers die de volwassen vrijwilliger helpen met het verzorgen van de dieren. Voor alle vrijwilligers geldt, dat het werken op de kinderboerderij zo plezierig is, omdat je met dieren bezig bent en buiten bent. Ook het contact met de vele bezoekers stellen we op prijs. Ze hebben vaak vragen over de soorten dieren die we hebben en de verzorging ervan."

Wat is jullie ambitie?

"Onze ambitie is om de komende jaren de kinderboerderij te maken tot dé ontmoetingsplek in Voorhout, waar kinderen, dieren en natuur centraal staan. We denken op dit moment volop na over bijvoorbeeld de huidige huisvesting, maar ook over meer educatieve activiteiten. We zien nog veel mogelijkheden, bijvoorbeeld in de ontvangst van groepen van de basisschool, het samenstellen van een aantal leskisten, knutselmiddagen of het uitzetten van een groene wandelroute door Voorhout. Als er mensen zijn die ons daarbij willen helpen, dan kunnen ze zich via de website melden. Ook volwassen vrijwilligers zijn van harte welkom om niet alleen deze ambities waar te kunnen maken, maar ook om ervoor te zorgen dat deze gezellige en leuke kinderboerderij open kan blijven."

Meer informatie is te vinden op: www.kinderboerderijvoorhout.nl

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Meer berichten