Wethouder Kees van Velzen mag als eerste de sloophamer ter hand nemen. | Foto: pr.
Wethouder Kees van Velzen mag als eerste de sloophamer ter hand nemen. | Foto: pr.

Wethouder van Velzen geeft startsein voor renovatie Rijnlands

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Met een mokerslag gaf wethouder Kees van Velzen op vrijdag 23 december het startsein voor de renovatie van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Nadat de aanzet voor het neerhalen van het eerste muurtje was gegeven, namen de medewerkers van de Versluisgroep uit Sassenheim het over. Zij realiseerden al eerder de verbouwing van de tweede verdieping, de bètavleugel van de school.

Voor het ontwerp is gekozen voor het voorstel van Arcadis."Qua kleur en helderheid sluit het aan bij de bètavleugel van de school: we halen meer daglicht naar binnen en gebruiken warme kleuren. Zo zullen de leerlingen zich er thuis voelen", aldus Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering. Lokalen van verschillende groottes en mini-leerpleinen worden gemaakt, op de gang komen werkplekken voor leerlingen. Ook komen er zitjes voor leerlingen zodat zij op andere plekken dan in de aula kunnen pauzeren.

De verbouwing is gepland in elf weken schoolvakanties zodat lessen er geen hinder van ondervinden. Na iedere vakantie volgt een grondige inspectie op veiligheid. Op maandag 9 januari, na de kerstvakantie, is een deel van de eerste verdieping gereed. Daarna volgen andere delen van de eerste verdieping en de begane grond. Na de zomervakantie moet de verbouwing afgerond zijn.

Uit de krant