De kerstmusical van groep 7 van locatie Cluster van De Achtbaan. | Foto: pr.
De kerstmusical van groep 7 van locatie Cluster van De Achtbaan. | Foto: pr.

De Achtbaan schenkt aan McDonaldhuis

Algemeen Voorhout

Voorhout • Op de drie locaties van basisschool de Achtbaan werden in de maand december verschillende manieren bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel. Niet alleen de leerkrachten bedachten activiteiten, maar ook de leerlingen hielpen mee. In totaal is er 2.375 euro voor het Ronald McDonald Huis ingezameld.

Niet alleen activiteiten die door de leerkrachten werden bedacht, zoals de verkoop van bollen in plantenbakjes en kerstartikelen, een loterij en een lege flessenactie, maar ook veel activiteiten die door kinderen zijn bedacht brachten geld in het laatje. Zo mochten ouders en kinderen voor een klein bedrag een workshop volgen en konden ouders warme chocolademelk en glühwein kopen. Ook werden thuis de ovenwanten aangetrokken en gingen leerlingen aan de slag met het bakken van koekjes en cupcakes. Meester Bas was zelf ook aan het bakken geslagen om deze heerlijke appeltaart als prijs voor de loterij te schenken. Het geld van deze activiteiten werd allemaal opgehaald voor het Ronald McDonald Huis.

Op de laatste dag voor de kerstvakantie kwamen de kinderen van groep 7/8 van locatie Beukenrode nog met het idee om de nagels te lakken voor Serious Request. Ze haakten daarmee met de 'lak aan'-actie van Tijn. De opbrengst was in totaal 105 euro.

Uit de krant