Het middeleeuwse Huys te Warmont, zetel van de heren van Warmond en Woude. | Foto: pr.
Het middeleeuwse Huys te Warmont, zetel van de heren van Warmond en Woude. | Foto: pr.

Nieuw boek over de Heren van Warmond en Woude (985-1503)

Historie Warmond

Warmond • Aan het einde van de middeleeuwen werd het gebied van de latere gemeenten Warmond, Woubrugge en Alkemade bestuurd door één machtige familie: de hoge heren van Warmond en Woude. Over deze heren wordt binnenkort een nieuw boek gepubliceerd: "Heren van Warmond en Woude (985-1503)".

Aanleiding is het zeshonderdste sterfjaar van een van de meest illustere van deze heren: Jan van den Woude (gestorven in 1417). Hij woonde op de voorganger van het Huys te Warmont, bouwde twee Warmondse kloosters en vocht als ridder in bekende veldslagen in Friesland en het land van Arkel.

Het boek leert de lezers alle oude heren van Warmond en Woude kennen, van de eerste sporen van hun bestaan rond het jaar 1000, totdat deze middeleeuwse heren kort na 1500 uitstierven. In de circa 200 pagina's neemt auteur Mathieu Fannee de lezers mee in een duizelingwekkende reis door de tijd.

Intekenen

Voorafgaand aan de daadwerkelijke publicatie -de verwachting is maart van dit jaar- kan vanaf nu alvast ingetekend worden op de site van de uitgever, het Historisch Genootschap Warmelda. Voor leden van Warmelda die intekenen kost het boek 14,90 euro, overige geintereseerden betalen 19.90 euro.

Uit de krant