Ramona Vink scoort een keer voor Foreholte. | Foto: pr./archief

Handbalsters Foreholte pakken eerste punten van het jaar

Sport Voorhout

Voorhout • De handbalsters van Foreholte zijn weer aan hun competitie begonnen. Na drie weken stop stond de uitwedstrijd in Den Haag bij Hellas gepland. Dit zijn vaak speciale ontmoetingen, nu mede doordat vier Foreholte-speelsters voor Hellas hebben gespeeld. Foreholte pakte uiteindelijk de volle winst.

Foreholte trad aan tegen middenmotor Hellas en nam gelijk een 0-2 voorsprong. Het werd nog 1-3, maar daarna liet Foreholte een weinig spetterend spel zien. Hellas, dat het vaak moet hebben van traag aanvalsspel en het zich vastlopen in de verdediging, bepaalde het niveau. Foreholte liet zich daarin meeslepen. Het eigen, snelle spelletje was er niet en de dames van coach Ricardo Clarijs zochten naar hun vorm. Hellas wist met 9-8 voorsprong de thee op te zoeken.

Snelle breaks

In de rust waren er maar vijf woorden nodig om de dames aan het werk te krijgen: "Dit kan en moet beter". Binnen 30 seconden was de stand gelijk en in de volgende 18 minuten was het alleen Foreholte dat scoorde en heel goed stond te verdedigen. Hellas bedacht van alles, maar kwam er niet doorheen. Toen het Haagse doelpunt wel viel, stond het inmiddels 9-17. Met snelle breaks en afstandsschoten bleef Foreholte Hellas voor. Vijf minuten voor tijd was de stand 12-22. Hellas scoorde nog wel, maar het was niet genoeg en zo won Foreholte in Den Haag met 15-23.

Doelpunten: Wendy Smits (7), Marisha vd Geest (3), Dana Vincenten, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst (allen 2) en Kim Schuurbiers, Ramona Vink, Naomi Hoogervorst, Nikki van der Post, Malu Oud, Anabel Arroyo en Britt van Leijden (allen 1).

Op zaterdag 14 januari komt Gemini uit Zoetermeer op bezoek bij HV Foreholte in sporthal De Tulp.