| Foto: pr.
| Foto: pr.

Controle van gemeente blijkt babbeltruc

Politie Sassenheim

Sassenheim • De politie waarschuwt op de Facebookpagina voor babbeltrucs. Een oudere dame uit Sassenheim kreeg zondag 8 januari ongewenst bezoek van een man en vrouw van rond de 45 jaar.

Op zondagavond stond er een voor de bewoonsters onbekende vrouw aan de deur. De vrouw gaf aan te komen voor een onderzoek van de gemeente. Voordat de bewoonster iets kon zeggen, stond de vrouw al binnen en doorzocht kasten en lades. De bewoonster vond het vreemd, zeker toen de vrouw in privéspullen ging kijken. Kort daarop ging ze weg, maar kwam niet veel later terug met een man. Opnieuw kletsten ze zich naar binnen en snuffelden in de kasten. Ondertussen schreven ze soms wat op. Het duo vertrok nadat de bewoonster ze nadrukkelijk had gevraagd weg te gaan. Wel meldden ze nog dat ze woensdag weer terug zouden komen. 

Geen controle van gemeente

Omdat de bewoonster het uiteindelijk niet vertrouwde, heeft zij haar kinderen gebeld. Zij hebben de politie ingelicht. Na controle blijkt er tot op heden nog niets vermist uit het huis, maar dat het hier niet ging om een controle van de gemeente, mag duidelijk zijn. 

Vraag altijd naar legitimatiebewijs

De politie waarschuwt inwoners voor dit soort babbeltrucs. "Natuurlijk doet de gemeente op zondagavond geen onderzoek thuis bij mensen. Mocht dat op andere dagen wel het geval zijn, dan zou de gemeente BOA's inzetten. Zowel de gemeente, als de politie raden inwoners met klem aan om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen als er iemand bij u aan de deur komt. U kunt ook bellen naar het bedrijf om te controleren of de persoon aan uw deur daadwerkelijk diegene is, voor wie hij zich uitgeeft. Ter beveiliging kunt uw uw deur uitrusten met een kierstandhouder. Zo heeft u controle wie u wel en niet binnenlaat. Bel bij rare en verdachte situaties altijd direct 112."

Uit de krant