Het Nederlands team word voorgesteld tijdens de openingsceremonie van het EK rolstoelbasketbal. | Foto: pr.
Het Nederlands team word voorgesteld tijdens de openingsceremonie van het EK rolstoelbasketbal. | Foto: pr.

'We gaan hard knokken om in de top vijf te eindigen'

Sport Sassenheim

Sassenheim • Rolstoelbasketballer Ali Alkanaany (13) doet mee aan het Europees kampioenschap voor rolstoelbasketballers in Italie. Via de website van De Teylinger houdt hij de thuisblijvers op de hoogte. Vandaag was de openingsceremonie. 

Samen met zijn teamgenoten van U22 vertrok Ali op zondagochtend naar Italië. Bij aankomst werd er meteen getraind, maar voordat iedereen kon beginnen, moesten wel eerst de rolstoelen aangepast worden, schrijft Ali. "De vloer is erg glad en daar moeten onze sportstoelen op ingesteld worden. Het voordeel van de ondergrond is wel dat je er goed op kunt rijden en erg snel bent."

Opening

Vandaag was de openingsceremonie van het EK U22. De teams werden voorgesteld en daarna spraken de officials van de International Wheelchair Basketball Federation (IWBF) de deelnemers toe. Ali: "Zij vertelden dat de top vijf van dit EK zich automatisch plaatst voor het WK in Toronto. Heel erg mooi natuurlijk, maar ik moet wel realistisch zijn. We zijn een heel erg jong team en hebben een aantal jaar niet eens mee kunnen doen met het EK. We moeten dus wel heel erg hard knokken om bij de eerste vijf te komen."

Morgen speelt Nederland U22 om 15.45 uur  de eerste wedstrijd tegen gastland Italië. Op woensdagochtend is de wedstrijd tegen Israël en op donderdagmiddag de laatste poulewedstrijd tegen Duitsland. Op vrijdag worden de halve finales gespeeld en op zaterdag is de finaledag.

De wedstrijden die Ali met Nederland U22 speelt zijn te volgen via de livestream van het toernooi.

Uit de krant