De kleedkamers bij tennisvereniging Overbos worden gerenoveerd. | Foto: MV
De kleedkamers bij tennisvereniging Overbos worden gerenoveerd. | Foto: MV

Gemeentegeld voor renovatie TV Overbos

Politiek Warmond

Warmond • De raadscommissie Welzijn kan zich vinden in het verlenen van geld en garantstelling voor de renovatie van de kleedkamers en de bouw van toiletfaciliteiten voor mindervaliden op het terrein van tennisvereniging Overbos op Herenweg 98.

Door Nico Kuyt

De renovatie is noodzakelijk omdat de voorzieningen zijn verouderd en niet voldoen aan de huidige eisen. Daarnaast wenst de vereniging een voorziening treffen voor de toegang tot het park en toiletten voor mensen met een beperking, want een dergelijke voorziening is er op dit moment nog niet.

Lening

De kosten voor de renovatie van de kantine zal de vereniging zelf financieren, maar voor de renovatie van de kleedkamers vraagt zij van de gemeente een bijdrage in de kosten van 25.000 euro, wat 25 procent van de kosten is, en tevens een garantstelling voor een lening van 100.000 euro. Geen van de fracties had in de commissie hiermee problemen. Renovatie is duurzamer en goedkoper dan nieuwbouw. En rolstoeltennissers nemen steeds vaker deel in reguliere tenniscompetities. De gemeente wil graag dat iedereen mee kan doen in het sporten.

Gemeenteraad

De gemeenteraad gaat op 26 januari nog een definitieve formele klap geven op het voorstel. De vereniging wil daarna zo snel mogelijk aan de slag met de verbouwing. Zodra de lening is geregeld starten de werkzaamheden. Een deel daarvan doet de club zelf, de rest een aannemer.

Uit de krant