Iris van der Stelt komt juichend over de finish na de winst in de marathon. | Foto: pr./ Arjen Vervoort
Iris van der Stelt komt juichend over de finish na de winst in de marathon. | Foto: pr./ Arjen Vervoort

Van der Stelt pakt eerste winst in marathon

Sport Warmond

Warmond • De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor de dames uit de TOP divisie is gewonnen door Iris van der Stelt (lid van de Warmonse ijsclub en marathonploeg MKBasics.nl). Zij won de sprint van een kopgroep van vijf.

Op de ijsbaan in Eindhoven ontstond in de tweede fase van de wedstrijd een kopgroep van vijf rijdsters. Hierin was de marathonploeg MKBasics.nl met Iris van der Stelt en Merel Bosma goed vertegenwoordigd. De kopvrouw van die ploeg, Francesca Lollobrigida was in verband met het EK afwezig. Lisa van der Geest, WIJC en ook lid van de marathonploeg MKBasics.nl, liet zich als luxeknecht afzakken uit het peloton en sleurde ronden lang aan kop om het vijftal bij het peloton en dus aan een ronde voorsprong te helpen.

Na het afsprinten van het peloton was het Merel Bosma die profiteerde van het feit dat Iris van der Stelt een gat in het kopgroep liet vallen. Bosma pakte solo enkele meters voorsprong en koerste lang op weg naar de winst. Pas in de laatste ronde werd zij weer bijgehaald waarna Iris van der Stelt het stokje overnam en de sprint van de kopgroep won. Corina Strikwerda pakte de tweede plaats, Emma Engbers mocht als derde naar het podium.

Lisa van der Geest finishte als tiende en Loesanne van der Geest eindigde op de 26ste plaats in deze wedstrijd. Van der Geest is in het tussenklassement nu derde achter koploper Elma de Vries en Corina Strikwerda op plaats twee. Ook in het jongerenklassement bezet zij op dit moment de derde plaats en staat Iris van der Stelt vierde.

Uit de krant