Mick Snel in de rebound, Michelle Rozenbroek in de aanval. | Foto: Rene van Dam / www.rvdam.nl
foto's

TOP dendert over Catalanen heen

Sport Europacup

Sassenheim • Op volle sterkte speelde TOP de tweede wedstrijd in de poulefase van de Europa Cup. Tegenstander Club Korfbal Vallparadis uit Catalonië kon tot de rust meekomen, maar kwam na de rust terecht in een 17 minuten durende galavoorstelling. De dag zit er daarna voor de korfballers op, maar voor teammanager Daniel van 't Hof begint het dan pas.

"Als je de kleding nu inlevert, dan zorg ik dat het morgen hier weer gewassen ligt," zegt teammanager Daniel van 't Hof tegen een van de speelsters, terwijl ze haar sporttenue naar hem gooit. De spelers en speelster van TOP vertrekken daarna naar hun hotel. Daar is de ploeg bijeen tijdens het hele toernooi. Voor Van 't Hof zit zijn taak er dan nog niet op. "Ik ga zo eerst zorgen dat alle shirts gewassen worden. Nee, dat doe ik niet zelf; ik schakel de moeders van de spelers in. Maar ook dat moet ik van te voren regelen."

In zijn derde jaar is de 29-jarige makelaar voor de tweede keer als teammanager bij een Europa Cup. In 2015 was dat in Antwerpen, maar in 2012 stond hij tussen het publiek in Warschau. Als manager is hij er verantwoordelijk voor dat de randvoorwaarden voor de selectiespelers optimaal zijn. "Dat betekent ook doorgeven hoe laat ze aan het ontbijt moeten zitten morgenochtend en wat het dagprogramma is tussen de wedstrijden om 13.45 en 20.00 uur. Vlak voor de wedstrijden zorg ik voor de bidons en het fruit. Appels, mango's, het staat dan allemaal klaar." Het is flinke taak al vrijwilliger, naast een fulltime baan. "Je bent er zo snel 'even een uurtje' mee bezig. Dat telt snel op. En dan komen daar ook nog de wedstrijddagen bij."

Onmisbaar

Een teammanager is tegenwoordig in het korfbal bijna onmisbaar, zegt Michelle Rozenbroek. De speelster scoorde een keer tegen de Catalanen. "Vergeleken met vijf jaar geleden is er veel meer papierwerk rond de wedstrijden met al die formulieren." Ook brengen de managers – naast Van 't Hof is Desiree Brouwer dit jaar teammanager van het tweede team- een goede sfeer mee. "Ze zijn altijd heel betrokken. Zo krijg ik berichtjes als ze iets moeten doorgeven, maar ook dat ze mijn vlog hebben gezien. Ze helpen mee in het proces om één team te zijn en dat doen ze goed."

Voor Rozenbroek is het tweede keer dat ze in de sterkste basisopstelling start. Net als afgelopen zaterdag, in de Korfballeague wedstrijd tegen DSC, liep ook nu de eerste helft stroef. "De vakken staan anders en we moesten wennen. De eerste helft was met een 11-6 voorsprong niet goed, maar gelukkig liep het de tweede helft een stuk beter." Met de eindstand 26-8 is ze tevreden, want met mooie combinaties werd Club Korfbal Vallparadis de tweede helft weggespeeld. Haar vakgenoot Mick Snel werd met zes doelpunten topscoorder.

Speelsters van de wedstrijd

Rond 22.30 uur zit een lange korfbaldag – die voor Rozenbroek vanmorgen al begon en 's middags de eerste wedstrijd vanaf de bank bekeek- erop. Ze gaat met haar teamgenoten richting het hotel. "Eerst even douchen en daarna zien we het wel. Misschien dat we nog een spelletje spelen met de meiden." Voor Van 't Hof staat er na al het regelwerk een drankje klaar in de hotelbar. Daar sluiten enkele spelers de eerste toernooidag af. Voor de teammanager zit zijn werk er dan ook op, maar zijn allerbelangrijkste taak heeft hij dan al volbracht. Met een grote glimlach: "Ik heb de speelsters van de wedstrijd gekozen".

Andere uitslagen donderdag 12 januari:

NC Benfica (POR) - KV Adler Rauxel e.V (DUI)                                                        22-5

Korfbal Klub Brno (TSJ) - Kocaeli University Sport Club (TUR)                                  27-10

TOP - Szentendrei Kiniszi Honvéd SE (HON)                                                           22-12

Trojans Korfball Club (ENG) - KV Adler Rauxel e.v. (DUI)                                          21-11

Club Korfbal Vallparadis / Assessoria (CAT) - Kocaeli University Sport Club (TUR)      20- 2

Szentendrei Kiniszi Honvéd SE (HON)   -    Korfbal Klub Brno (TSJ)                          9-20

Boeckenberg (BEL) - Trojans Korfball Club (ENG)                                                       22-12

TOP - Club Korfbal Vallparadis / Assessoria (CAT)                                                     26-8

Burgemeester Carla Breuer heet de negen teams welkom bij de openingsceremonie. | Foto: Rene van Dam / www.rvdam.nl
Sponsor Peter Boeren reikt de prijzen uit aan de beste speelsters van de wedstrijd. | Foto: Rene van Dam / www.rvdam.nl