foto's

TOP wint ook van Turks universiteitsteam

Sport Europacup

Sassenheim • 'Vier', vier, vier' scanderen de kinderen op de tribune. Bij een vrije bal staat de tijd stil en dus heeft het Turkse Kocaeli University Sport Club in de staart van de wedstrijd nog een kans op een doelpunt. In de vier seconde die volgen vliegt de bal langs de korf. Het had een mooie afsluiter geweest voor de Turken, die een dag eerder maar twee keer wisten te scoren tegen de Catalanen.

Ook op dag twee van de Europa Cup komen schoolklassen kijken bij de wedstrijd van TOP. Opnieuw spelen de spelers uit het tweede team, net als gisteren. En ook nu is het publiek enthousiast en maakt er een feestje van (zie filmpje, bron: IKF Europa Cup 2017). Leerlingen van de Kinderburg, Rank en het Bolwerk hebben een plekje gevonden en doen in de rust mee met de dab. TOP staat dan al met 12-4 voor, een goede score na 17 minuten. De tweede helft is voor de Sassenheimers scorend minder. Veel kansen worden gemist, maar ook Kocaeli University Sport Club mist opgelegde kansen, waaronder een aantal strafworpen. Voor de gasten jammer, want in de eerste wedstrijden scoorden ze nog tien keer. Maar met zes doelpunten tegen de grootmacht TOP zullen ze meer dan tevreden zijn. Voor TOP is de 19-6 eindstand oké, al had er qua score meer ingezeten. Vanavond is om 20.00 uur de laatste poulewedstrijd tegen het Tsjechische Korfbal Klub Brno.  Morgen is de finale dag, met om 17.00 uur de finale.