Jos Nouwens op weg naar de basket. | Foto: pr.
Jos Nouwens op weg naar de basket. | Foto: pr.

Dubbelslag basketballers Forwodians

Sport Voorhout

Voorhout • Met een nieuwe trainer begon het eerste herenteam van Forwodians in de eerste klasse van de afdeling, het vroegere rayon. Het eerste jaar zou zwaar worden voorspelde trainer en coach Frans Mens, met vooral veel verliespartijen. Afgelopen zaterdag pakten de heren toch voor de derde keer winst.

Jos Nouwens begint goed met een driepunter in de eerste minuut tegen de Quickrunners uit Huizen. Hij scoort totaal zeven keer waarvan er vier driepunters zijn. Steven Heemskerk scoort drie keer en een keer vanuit een vrije worp. De eerste periode werd afgesloten met een tussenstand van 23-15. Forwodians gaat de pauze in met 34-24. De derde periode wordt afgesloten met 44-36. In de laatste periode maken beide teams 13 punten en sluiten af met 57-49. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 januari tegen de Crackerjacks, om 16.00 uur in sporthal De Tulp.

Dames

'Speel met lef' was de opdracht die coach Tim van Zelst meegaf aan zijn dames gaf voorafgaand aan de wedstrijd tegen New Stars D1 uit Nieuwegein. Emma Brocken opende de wedstrijd met een driepunter en weet in de wedstrijd nog drie keer te scoren voor Forwodians. Fenny van de Nouland scoort eveneens drie keer. De derde periode speelde Forwodians het sterkst. Zij weten in 6 minuten tijd 15 punten te scoren zonder dat de tegenstander aan scoren toekomt. De wedstrijd wordt met 54-43 gewonnen. Op zaterdag 21 januari gaan de dames van Forwodians naar de Crackerjacks in Amersfoort.

Uit de krant