| Foto: MV
| Foto: MV

'Water in speelplaats Beatrix is veilig'

Politiek Sassenheim

Sassenheim • De waterbeleving in speelplaats Beatrix is kindvriendelijk en veilig aangelegd, zo antwoordt B&W op vragen van wijkbewoners.

Door Nico Kuyt

Op de eind vorig jaar gehouden wijkmarkt hebben diverse bezoekers aangegeven dat de waterbeleving niet veilig is, maar dat is in de ogen van B&W niet juist. Langs de hele speelplaats loopt de watergang waar een kindvriendelijk talud is aangebracht met in het water een plasberm. Dit is een ondiep gedeelte van maximaal 20 centimeter diep en een breedte van 1 tot 1,25 meter. Daarna wordt het water pas weer dieper. Het water rond het eiland heeft ook een diepte van maximaal 20 cm. Het ondiepe water zorgt er voor dat kinderen altijd kunnen opstaan als ze per ongeluk in het water raken. Het diepe en voor kinderen gevaarlijke water is op de hoogte van het pontje met palen en dubbel draad aangegeven.

Bij de speelplek voor kinderen van 0-6 jaar is afgezet met een dubbelstaafs hekwerk. Vier keer per jaar wordt een inspectie gehouden of diepte en hek nog voldoen.

Uit de krant