In het Sassenheimse park zijn 42 nieuwe bomen geplant. | Foto: pr./Kees Guldemond
In het Sassenheimse park zijn 42 nieuwe bomen geplant. | Foto: pr./Kees Guldemond

Nieuwe bomen geplant in Park Rusthoff

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • "Natuurlijk ben ik blij met de nieuwe aanplant. Er zijn in de afgelopen weken 42 bomen bij gekomen in het park. Geleverd door de Gemeente Teylingen en geplaatst in samenwerking met de Mare Groep en Mart Herruer-Grondwerken. " Gerard Rutgrink, portefeuillehouder 'groen' van de Stichting Beheer Park Rusthoff is duidelijk merkbaar enthousiast over het recente aanplantwerk.

Oplettende bezoekers van het park hebben waarschijnlijk die frisse, jonge bomen allang opgemerkt. Onder andere lindenbomen, eikenbomen, esdoorns en berken. Deze jonge aanplant is vooral te vinden in de hoek achter de bibliotheek en in het middengebied.

Tijdens de zomerstorm in 2015 werd er door de zeer harde wind veel schade aangericht in het park en moesten tientallen bomen het ontgelden. Gelukkig kwam er een oplossing: na toestemming van de gemeente, hield Rutgrink zich bezig met het nieuwe beplantingsplan. "Er zijn twee dagen keihard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Bomen vormen het behoud van een park en houden een park levend. Daarom ben ik ook zo tevreden met de nieuwe aanplant."

Uit de krant