Een screenshot van de website van het NBSA instituut. | foto: pr.
Een screenshot van de website van het NBSA instituut. | foto: pr.

Teylingereind doet niet meer mee aan 'nep-awards'

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Forensisch Centrum Teylingereind trekt zich terug uit de verkiezing van het Nationaal Business Succes Awards instituut. Vorige week bracht het televisieprogramma Rambam aan het licht dat de verkiezing niet eerlijk verliep. Een door Rambam bedacht bedrijf werd uitgeroepen tot Branchewinnaar. 

De jeugdgevangenis was genomineerd in de categorie Best Presterende Werkgever, maar trekt zich nu terug uit die verkiezing. Eerder liet directeur Esther Overweter in de Teylinger van deze week weten de gang van zaken die Rambam in beeld brengt, 'verwonderlijk' te vinden.

In de aflevering werd duidelijk dat er wel heel veel branchewinnaars zijn: zo'n 500. Zij betalen, na het behalen van het predicaat, ieder 12.750 euro. Overweter zegt daarvan van te voren op de hoogte te zijn geweest en noemde het tegenover De Teylinger al een investering om zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. 

 

Smet

Of Teylingereind nog mee zou doen aan de Awards, was op het moment van het telefonisch interview niet duidelijk. Vandaag meldt Teylingereind op de website toch niet meer mee te doen aan de verkiezing door de Rambam-uitzending. "Hierdoor is er een smet gekomen op het winnen van deze Award. Teylingereind heeft daarom besloten om afstand te doen van deze nominatie en trekt zich terug." 

Spijtig

De directie meldt in het slot van de verklaring teleurgesteld te zijn: "Tot vorige week voelden we ons oprecht geëerd en gewaardeerd. Helaas is vanwege alle ruis terugtrekken uit de nominatie nu het enige juiste dat we kunnen doen. We zijn teleurgesteld en vinden het spijtig voor een ieder die vol enthousiasme heeft meegedaan om van onze nominatie een succes te maken".

Uit de krant