Dana Vincenten is topscoorder met vijf doelpunten. | Foto: pr.

Geen hars, maar Foreholte verovert wel koppositie

Sport Voorhout

Voorhout • De handbalsters van Foreholte hebben in het verre Bentelo twee punten binnen gehaald. En, nog veel belangrijker, door het verlies van koploper DVSD zelf is de eerste plaats veroverd.

Omdat de competitie in Bentelo als enige vereniging niet met hars mag worden gespeeld (kleefspul dat het vangen en werpen kan beïnvloeden), beginne bezoekers vaak met een 'achterstand'. Als de wedstrijd vordert moet blijken of je hier goed mee om kan gaan.

Nipte voorsprong

Foreholte startte moeizaam. Na vijf minuten miste Bentelo een penalty. Foreholte kwam op 0-1 door een benutte penalty van Wendy Smits, maar dat was pas na zeven minuten wedstrijd. Daarna had Foreholte de smaak te pakken en via 0-4 stond het na twaalf minuten 1-6. Niets leek een grote overwinning in de weg te staan, maar Bentelo gaf zich niet bij voorbaat verloren. Door hard werken en goed werk aan de cirkel trokken zij de wedstrijd naar zich toe. Foreholte stond erbij en keek er na. In de rust stond de teller op 10-11.

Andere boeg

Bentelo scoorde als eerste na rust. Pas toen kwam het sein om het over een andere boeg te gooien. De Voorhoutse verdediging werd er op aangesproken met als gevolg dat de ene na de andere break geplaatst werd. Bentelo wist zestien minuten niet te scoren en Foreholte deed goed haar werk. Het was 11-20 toen Bentelo via een penalty (zij kregen er zeven) tegen scoorde. Na twintig minuten was het grootste verschil 13-23. De laatste tien minuten denderde de trein van Bentelo nog even door, maar verder dan 20-25 lieten de Voorhoutsen het niet komen.

Concurrent verliest

Doordat ranglijst aanvoerder D.S.V.D. zondagmiddag in Kwintsheul verloor van nummer drie Quintus neemt Foreholte de koppositie over in de eerste divisie. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan voordat het duidelijk is wie rechtstreeks gaat promoveren naar de eredivisie.

Doelpunten: Dana Vincenten (5), Wendy Smits, Kim Schuurbiers, Ramona Vink (allen 4), Britt van Leijden (2), Marisha vd Geest, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst, Chantal Slegtenhorst, Nikki vd Post en Anouk Zwaan (allen 1).

Op zaterdag 28 januari is er weer een thuiswedstrijd in sporthal De Tulp om 20.45 uur tegen Fiqas /Aalsmeer.