Afbeelding

Vragen over bouw in Herenstraat

Politiek Voorhout

Voorhout • Rond het bouwplan van winkels en appartementen op Herenstraat 110 tot en met 116 raken de gemoederen steeds meer verhit. De PvdA heeft B&W schriftelijk vragen gesteld over de parkeernorm.

Door Nico Kuyt

Het bouwproject voldoet niet geheel, want er is een tekort van negen parkeerplaatsen volgens de gemeentelijke parkeernorm, maar B&W heeft de vergunning toch verleend. De PvdA ging hierover met omwonenden in gesprek. De fractie vraagt zich af of het tekort niet hoger is, want naast de bewoners en bezoekers van de appartementen, zijn er ook plekken nodig voor bezoekers van de nieuwe winkels.

Peilen

Een bureau stelt dat het tekort in 'theorie' in de omliggende wijken opgevangen kan worden, maar omwonende zijn het daar tegenover de PvdA volstrekt mee oneens. De fractie legt de vinger op het 'in theorie mogelijk', wat bijzonder vaag is en waaronder alles zo´n beetje mogelijk is. En heeft de gemeente de bewoners van de omliggende straten gepeild hoe zij de huidige parkeerdruk ervaren?

Projectontwikkelaars

De fractie vraagt zich af of de gemeente niet eerder de oren neigt om naar projectontwikkelaars te luisteren dan naar de inwoners en wijst bijvoorbeeld naar het bouwproject op de Woezel in Warmond. (NK)

Uit de krant