| Foto: pr.
| Foto: pr.

Kees Heemskerk schaatst naar dertiende plaats op het NK Allround

Sport Warmond

Warmond • Geen natuurijs voor Kees Heemskerk afgelopen weekend. De Warmonder deed mee met het NK Allround schaatsten, gecombineerd met het NK sprint, verreden in Thialf in Heerenveen.

Terwijl in Warmond leden van de Warmondse IJsclub gespannen afwachten of de landijsbaan open zal gaan, bereidt Kees Heemskerk (22) zich voor op zijn deelname aan het NK Allround. Hij verdiende zijn ticket voor het Nationaal kampioenschap op basis van zijn prestaties tijdens de Gruno Bokaal in Groningen van begin januari.

Beste seizoenstijd

Op de eerste wedstrijddag reed Heemskerk een prima 500 meter in 37.86, zijn beste seizoentijd, en was daarmee de tiende plaats. De 5000 meter daarna verliep iets moeizamer omdat een bovenbeenspier protesteerde, met 6.46.20 finishte hij als zestiende. Na twee afstanden stond hij op plaats veertien in het tussenklassement.

Skeelerbaan

Op zaterdag werd de 1.500 meter gereden. Heemskerk bleef zijn directe tegenstander Remco Schouten voor en finishte in 1.52.33 en stond daarmee op plaats dertien in het klassement na drie afstanden. Martin Hersman, geboren in Sassenheim en tegenwoordig woonachtig in Lisse, refereerde als tv-presentator aan het WIJC-pak waarin de Warmonder schaatste en meldde dat de ijsclub uit Warmond plannen voor een skeelerbaan heeft.

Omdat Heemskerk niet bij de eerste acht in het klassement stond, was met drie afstanden zijn deelname aan dit NK afgesloten.

Uit de krant