| Foto: pr.
| Foto: pr.

Na 72 dienstjaren afscheid van de brandweer

Algemeen Warmond

Warmond • Tijdens de jaarlijkse korpsavond heeft de brandweer Warmond afscheid genomen van Mark van Nie en Cees van Schie, samen goed voor 72 dienstjaren.

Mark van Nie was 31 jaar actief bij de vrijwillige brandweer, zijn collega Cees van Schie nog tien jaar langer. Door ploegchef Gerrit Vlieland werden tijdens de bijeenkomst op 14 januari ze bedankt voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Anekdotes over vroeger passeerden de revue en er werd zelfs gememoreerd dat sommige huidige collega's nog geboren moesten worden toen Van Nie en Van Schie begonnen bij de brandweer.

Waardering

Burgemeester Carla Breuer reikte de afscheidsmedaille uit en sprak haar waardering uit voor de afscheidnemers en het hele korps. Daarnaast kregen Gerrit Vlieland, Rob van Duijn en Ted de Haas, Robert Janssen hun welverdiende oorkondes en medailles als blijk van waardering voor respectievelijk 10, 20, 25 en 25 jaar brandweerman. Bart van Noord ontving het diploma manschap A. Tot slot is afscheid genomen van Fred Kool en Wilfred van de Berg, die wegens privéomstandigheden moeten stoppen.

Nieuwe brandweerlieden

Door het vertrek van collega's is Brandweer Warmond dringend op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Woon of werk in je in Warmond, ben je tussen de 18 en 45, heb je een goede conditie en tenminste VMBO werk- en denkniveau?

Neem dan contact op met ploegchef Gerrit Vlieland via 06-21111181, gerrit.vlieland@brandweer.vrhm.nl of kijk op www.brandweerwarmond.nl.

Het korps van de brandweer Warmond. | Foto: pr.

Uit de krant