Veel buurt- en (toekomstige) wijkbewoners bezochten de inloopavond over het vervolg van het bouwplan Hooghkamer. | Foto: Nico Kuyt
Veel buurt- en (toekomstige) wijkbewoners bezochten de inloopavond over het vervolg van het bouwplan Hooghkamer. | Foto: Nico Kuyt

Nieuwbouwwijk Hooghkamer blijft aandacht trekken

Algemeen Voorhout

Voorhout • De inloopavond vorige week trok, ondanks de bittere kou, vele bezoekers naar het Bestuurscentrum in Voorhout. Daar werden de laatste (bestemmings)plannen gepresenteerd rond de afbouw van de nieuwbouwwijk Hooghkamer.

Door Nico Kuyt

De komende jaren worden de laatste fasen van het bouwplan in ontwikkeling gebracht. Het bestaat uit een divers pluimage aan (sociale) woningen met alles wat daarbij hoort. Ieder deelplan krijgt een eigen identiteit. Er komt een dorpsplein, speelhof, wooneilanden, een entreelaan met bomen, ontdekkingsparkje en uiteraard het 'central park Molentocht' dat zich bevindt bij de gelijknamige sloot en dit jaar nog vorm zal krijgen. Er volgen nog de realisatie van vijf fasen aan woningbouw die voornamelijk tussen de sloot en de Leidsevaart zijn gelegen.

Fasen

De eerste fase aan de zijde van het Voorhoutse dorp, daarvan start de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar. Helemaal aan de andere zijde van de wijk start fase twee het tweede kwartaal van 2018. Daarboven in de bocht van de Noordelijke Randweg begint in het derde kwartaal van 2018 de bouw van fase drie. Voor fase vier in het middengedeelte start de verkoop ergens in 2018 en ernaast fase vijf in 2019.

Voltooiing

Op de informatieavond werd het nieuwe stedenbouwkundig deelplan voor Hooghkamer getoond door de ontwerper en de projectontwikkelaars. Uiteindelijk moet de bouw nog eens 391 huur- en koopwoningen opleveren. In totaal komt de wijk uit op circa 850 woningen. Met het nu getoonde deelplan komt de wijk langzaam tot een voltooiing.

Woningcorporatie Stek realiseert drie projecten in de sociale woningbouw, namelijk Hart van Hooghkamer, Hof van Hooghkamer en Huuske van Hooghkamer.

Hart van Hooghkamer trapt medio 2017 af met 73 driekamerappartementen in de sociale huur verdeeld over twee blokken.

Uit de krant