De gemeente verkocht het pand aan de Kagerdreef voor 1 euro aan de Stichting Oud Sassenheim. | Foto: pr.
De gemeente verkocht het pand aan de Kagerdreef voor 1 euro aan de Stichting Oud Sassenheim. | Foto: pr.

Trilokaal vraagt B & W inventarisatie gebruik gemeentelijke grond en gebouwen

Politiek Sassenheim

Teylingen • De fractie van Trilokaal wil van B&W een inventarisatie van het gebruik van gemeentelijke of gehuurde grond en onroerende zaken door (sport)verenigingen.

Door Nico Kuyt

Trilokaal wil duidelijkheid naar aanleiding van het overdragen van de voormalige peuterspeelzaal op Kagerdreef 72 in Sassenheim voor 1 euro aan de Stichting Oud Sassenheim. De stichting heeft daarmee de gewenste locatie voor hun activiteiten en collectie, maar had aangegeven graag eigenaar te willen worden van het pand. De gemeente verkoopt voor het symbolische bedrag het gebouw, maar de grond niet. De stichting zal daardoor beperkt worden in het doorverkopen van het pand. Recent besloot B&W hiertoe over te gaan.

Gelijke behandeling

Trilokaal wil nu weten of alle sport- of andere verenigingen wel gelijk behandeld worden of dat er verschillen zijn tussen het gebruik van gemeentelijke grond en onroerende zaken door de verenigingen. En ook wat de eigendomssituatie is van de panden van de kringloopwinkel aan de Kagerdreef, onder andere het oude schoolgebouw en de opslagloods, en -als het gemeentelijke eigendom is- wat de hoogte van de huurprijs is. Het gaat er om welke afspraken de gemeente onder hetzelfde beleid met de verenigingen maakt en of dat gestoeld is op een vergelijkbare huur of opstalrecht.

Uit de krant