De Voorhoutse Tessa Kortekaas in actie op de trailrun. | Foto: pr.
De Voorhoutse Tessa Kortekaas in actie op de trailrun. | Foto: pr.

Tessa Kortekaas eerste in trailrun

Sport Voorhout

Voorhout • De tweede trailrun van de Noordwijkhoutse Strandlopers (NSL) is gewonnen door Tessa Kortekaas. Zij legde als snelste dame de lange afstand af, die ging door duin en op het strand.

De Voorhoutse kwam afgelopen zondag als eerste over streep na veertien kilometer trailrun. Trailrun wordt steeds populairder. De routes lopen dwars door de natuur waarbij deelnemers goed op de door de organisatie aangebrachte markeringen moet letten om het juiste pad te kiezen. Posters of verkeersregelaars ontbreken. Hierdoor kan het zijn dat er weleens verkeerd wordt gelopen. Er zit dan niets anders op dan terug te lopen om weer het juiste pad te kiezen.

Strand

Het Hollandse duinengebied leent zich uitstekend voor een dergelijke discipline en 160 deelnemers verschenen dan ook aan de start. Zij konden kiezen tussen 8 (kort) of 14 (lang) kilometer. In tegenstelling tot de korte afstand voerde de lange afstand ook over een gedeelte van het strand. De strand op -en afgang kregen de deelnemers er dus als toegift bij.

Finish

Op de korte afstand was Bram Prins het snelste bij de mannen, bij de vrouwen was dat Nancy Sieling. Op de lange afstand finishte Arjan van der Hoorn als eerste. Stefan van de Pols en Jordi Caspers kwamen als tweede en derde over de streep. Na winnares Kortekaas, was het zilver voor Margriet Vonk. Jannet Vermeulen werd derde.  

Uit de krant